Gå til indhold

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen får ny vicedirektør for SU, IT og digitalisering

12. august 2024
Den 1. august kunne Uddannelses- og Forskningsstyrelsen byde velkommen til Christian Vinther. Christian er tiltrådt stillingen som vicedirektør med ansvar for SU, IT-systemer og digitalisering og kommer fra en stilling som underdirektør i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen.

Christian Vinther får ansvar for det område i styrelsen, som årligt udbetaler cirka 20 milliarder kroner i SU-støtte til knap 500.000 modtagere. Hans område dækker også over den portefølje af it-systemer, som styrelsen driver og udvikler. Derudover bliver han ansvarlig for området, der varetager det koncernfælles arbejde med informationssikkerhed, databeskyttelse og cybersikkerhed.

Den nye vicedirektør, som har mere end 25 års erfaring inden for IT - fra blandt andet Skatteministeriet og Novo Nordisk - glæder sig til at tage fat på arbejdet:

- Uddannelses- og Forskningsstyrelsen spiller i det daglige en vigtig rolle for rigtig mange danskere – f.eks. for de mange studerende, vi udbetaler SU til. Det gælder også uddannelses- og forskningsinstitutionerne, forskere og studerende, som hver dag bruger de studieadministrative it-systemer, som vi drifter og udvikler. Jeg ser virkelig frem til arbejdet med en god og effektiv SU-administration – og til opgaverne med at drifte, udvikle og modernisere vores store it-projekter og -systemer i samarbejde med styrelsens dygtige og engagerede medarbejdere.

Mikkel Leihardt, direktør i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, ser ligeledes frem til samarbejdet:

- Vi har med Christian fået en ny vicedirektør, som passer rigtig godt ind i vores styrelse og som kommer til at styrke indsatsen inden for blandt andet SU og digitalisering. Jeg er overbevist om, at Christians store erfaring og viden kommer til at danne en solid basis for områdets videre udvikling og daglige drift. Resten af direktionen og jeg glæder os meget til at samarbejde med ham.

Christian Vinther er uddannet cand.merc. inden for finansiering og regnskab og bor i Ballerup med sin hustru, Ditte. De har fem sammenbragte børn.

Kontakt

Lise Jürgensen
Kontorchef
Tlf.: +45 72 31 80 55
Email: lisej@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen