Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder DK-USA programmet for erhvervsuddannelserne videreføres med ny bevilling

DK-USA programmet for erhvervsuddannelserne videreføres med ny bevilling

Bevilling fra Undervisningsministeriet sikrer, at der fortsat er tilskud til at sende EUD-elever på studie- og praktikophold i USA. Og nu bliver der også tilskud til gæstelærerophold.
Kontakt
Lars Møller Bentsen
International rådgiver
Tlf.: +45 72 31 89 26
Email: LMB@ufm.dk

02. september 2013

Hundredevis af elever, lærere og ledere fra mere end 30 erhvervsskoler har i løbet af seneste år fået mulighed for et at komme i praktik i en amerikansk virksomhed eller på et ophold på et community college med tilskud fra DK-USA programmet. Det har været med til at styrke kontakter og igangsætte uddannelses- samarbejde på tværs af Atlanten og til at fremme internationa- liseringen af erhvervsuddannelserne. 

Det dansk-amerikanske samarbejde kan nu videreføres og udbygges med en bevilling til ophold i USA i 2013 og 2014. Der er foreløbig mere end 1,3 mio. kr. til rådighed, og der kan løbende søges om tilskud i DK-USA programmet. 

Som noget nyt vil der i programmet nu være mulighed for at søge om tilskud til at invitere gæsteundervisere fra amerikanske community colleges til Danmark, således at også elever, som ikke får mulighed for et ophold i USA, kan få gavn af det dansk-amerikanske samarbejdsprogram.

Styrelsen for Universiteter og Internationalisering varetager som hidtil administrationen af programmet.

Senest opdateret 15. august 2019