Gå til indhold

Danmark i parløb med Sydkorea om forskning og uddannelse

15. maj 2012
Uddannelsesminister Morten Østergaard har underskrevet en samarbejdsaftale om forskning, innovation og videregående uddannelse med Sydkorea.

Vejen ind i et af verdens mest ambitiøse og innovative uddannelses- og forskningsmiljøer er banet for danske studerende og forskere efter at uddannelsesminister Morten Østergaard i nat dansk tid underskrev en samarbejdsaftale med det sydkoreanske videnskabsministerium.

Aftalen skal blandt andet føre til øget udveksling af studerende og forskere og fælles forskningsprojekter.

Kronprins Frederik og den danske delegation efter underskrivelse af en dansk-sydkoreansk samarbejdsaftale. Foto: Den danske ambassade  i Korea.
Kronprins Frederik og den danske delegation efter underskrivelse af en dansk-sydkoreansk samarbejdsaftale. Foto: Den danske ambassade i Korea.

Med samarbejdsaftalen styrker Danmark og Sydkorea således de bilaterale relationer inden for forskning, innovation og videregående uddannelse.

 – Selvom der er langt fra Danmark til Sydkorea, så har vi meget til fælles, når det gælder ambitionerne på uddannelses- og forskningsområdet og specifikt, når det gælder jagten på innovative løsninger indenfor eksempelvis grøn teknologi. Jeg tror og håber, at aftalen vil føre til en markant styrkelse af samarbejdet og mener, at både danske studerende og forskere - og i sidste ende det danske erhvervsliv og samfund i en bredere forstand - har meget at vinde ved en tættere relation til Sydkorea, siger Morten Østergaard.

Underskrivelsen af samarbejdsaftalen fandt sted i forbindelse med det andet møde i den dansk-sydkoreanske Green Growth Alliance, hvor også den danske Kronprins Frederik, erhvervsminister Ole Sohn, handelsminister Pia Olsen Dyhr og en stor, dansk erhvervsdelegation deltog.

Morten Østergaard glæder sig også over konkrete forsknings- og uddannelsesaftaler mellem såvel det strategiske forskningsråd og Korean Green Technology Center, som Danmarks Tekniske Universitets aftale om blandt andet fælles uddannelser med Korean Institute for Advanced Science and Technology, der hører til blandt verdens førende universiteter.

Morten Østergaard besøgte en række af de virksomheder og institutioner, der fører an i  den sydkoreanske  innovationssatsning.
Morten Østergaard besøgte en række af de virksomheder og institutioner, der fører an i den sydkoreanske innovationssatsning.
Under besøget har Morten Østergaard også haft mulighed for at drøfte samarbejds- mulighederne nærmere med sin sydkoreanske modpart den koreanske minister for videnskab og uddannelse, Ju-Ho Lee, ligesom han har besøgt en række af de universiteter, råd, tænketanke og institutter, der fører an i den store, sydkoreanske innovationssatsning, der for tiden vækker opsigt over hele verden.

 – Sydkorea har haft en imponerende vækst - selv under finanskrisen - og selvom det ikke er alt, vi kan, skal eller vil gøre på samme måde, så er der god grund til at lade sig inspirere af blandt andet den målrettethed, som deres satsning på uddannelse og forskning er udtryk for, og ikke mindst deres evne til at omsætte idéer til produkter, vækst og beskæftigelse. Blandt andet har de stærke bånd mellem offentlige vidensinstitutioner og privat erhvervsliv, som vi vil skele til, når vi i efteråret selv skal lægge sidste hånd på Danmarks første innovationsstrategi. Samtidig er den sydkoreanske regering ligesom den danske stærkt optaget af, at den fortsatte vækst desuden bliver en grøn og holdbar vækst, og også KAIST-universitetets opbygning omkring tværfaglige løsninger på store samfundsudfordringer er udtryk for spændende nytænkning, siger Morten Østergaard.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Pressesekretær Ingeborg Nielsen, tlf. 2211 0200

Handlinger tilknyttet webside