Gå til indhold

Danmark og Sydkorea samarbejder om forskning, innovation og uddannelse

11. maj 2012
Uddannelsesministeren besøger Sydkorea for at underskrive en samarbejdsaftale om forskning, innovation og videregående uddannelse mellem de to lande.

En samarbejdsaftale mellem Uddannelsesministeriet og det sydkoreanske videnskabsministerium skal blandt andet bane vejen for udveksling af studerende, fælles forskningsprojekter, gensidige forskerophold, videnskabelige workshops og konferencer i de to lande.

Med samarbejdsaftalen styrker Danmark og Sydkorea således de bilaterale relationer inden for forskning, innovation og videregående uddannelse.

Uddannelsesminister Morten Østergaard underskriver aftalen ved en ceremoni i Sydkorea den 15. maj. Ceremonien finder sted under mødet Danish-Korean Green Growth Alliance, hvor også Kronprinsparret, handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr og erhvervs- og vækstminister Ole Sohn deltager.

Ambitiøs innovationsindsats

Under besøget får uddannelsesministeren et grundigt indblik i Sydkoreas målrettede og ambitiøse innovationsstrategi, der har medvirket til, at landet er en global spiller på en lang række områder og især inden for forskning og udvikling.

– Med samarbejdsaftalen får vi mulighed for at tilføre ny viden til dansk forskning og uddannelse. Den giver blandt andet mulighed for at arbejde med nogle verdens bedste forskere inden for grønne teknologier. Besøget er også en lejlighed til at lære mere om Sydkoreas stærke og målrettede innovationsindsats, som kan give inspiration til vores egen nationale innovationsstrategi i Danmark. Jeg glæder mig til nogle inspirerende og lærerige dage i Sydkorea, siger Morten Østergaard.

Ud over møder med den sydkoreanske videnskabsminister, Korea Research Council of Fundamental Science and Technology og Korean Green Technology Center vil Morten Østergaard besøge Seoul National University, Korean Advanced Institute of Science and Technology, SK Innovation, Haja Centeret.

Uddannelsesministerens besøg i Sydkorea foregår fra 14. – 16. maj.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Pressesekretær Ingeborg Nielsen, tlf. 2211 0200, e-mail: imen@fivu.dk.

Handlinger tilknyttet webside