Gå til indhold

Dansker skal fordele milliarder af euro til forskning og innovation

25. juli 2012
Formanden for Det Strategiske Forskningsråd Peter Olesen er i dag udpeget af EU-Kommissionen som medlem af bestyrelsen for Det Europæiske Institut for Innovation og Teknologi (EIT).

Pressemeddelelse fra Styrelsen for Forskning og Innovation

EU-kommissionen har i sit nye forslag til EU’s næste rammeprogram for forskning og innovation, Horizon 2020, lagt op til, at EIT skal være en integreret del af rammeprogrammet. EU-Kommissionen foreslår, at EIT's budget i perioden 2014-2020 skal tidobles til ca. tre mia. euro. EIT.

- Det er en stor ære og en spændende udfordring for mig at påtage mig dette hverv. EIT er en vigtig institution i det europæiske forsknings- og innovations-landskab. Med udsigterne til et væsentligt større budget, vil det være vigtig at videreudvikle EIT, så det bedst muligt bidrager til at forbedre den europæiske innovationskapacitet og øge europæisk konkurrenceevne og vækst, udtaler Peter Olesen.

Peter Olesen
Peter Olesen
Peter Olesen har en stærk dansk og global forsknings- og erhvervsbaggrund, hvor han blandt andet har været i topledelsen for forskning og innovation i Chr. Hansen og Sandoz Seeds Ltd.

- Den erfaring vil der blive rig brug for, når han sammen med sine europæiske bestyrelseskolleger skal træffe beslutninger om anvendelsen af de mange milliarder, som EIT skal udmønte til europæisk forskning, innovation og iværksætteri, siger Hans Müller Pedersen, direktør i Styrelsen for Forskning og Innovation.

Yderligere oplysninger

Kontorchef Kim Brinckmann, Styrelsen for Forskning og Innovation, tlf. 7231 8240, e-mail: kibr@fi.dk

Om Det Europæiske Institut for Innovation og Teknologi (EIT)
EIT blev oprettet af Den Europæiske Union i marts 2008 med den mission at øge bæredygtig vækst og konkurrenceevne ved at styrke innovationskapaciteten i EU.

EIT’s skal lette overgange fra idé til produkt, laboratorium til marked og stude-rende til iværksætter ved at integrere de tre sider af videntrekanten (videregående uddannelse, forskning og erhvervslivet) inden for områder med høj samfundsmæssigt betydning.

EIT har blandt andet oprettet de såkaldte viden- og innovationsfællesskaber (Knowledge and Innovation Communities – KICs), som forbinder videregående uddannelse, forskning og erhvervsliv og dermed fremmer innovation og iværksætteri.

Handlinger tilknyttet webside