Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser 2012 Ny formand for Rådet for Teknologi og Innovation

Ny formand for Rådet for Teknologi og Innovation

Uddannelsesministeren har udpeget rektor for Ingeniørhøjskolen Conni Simonsen til ny formand for Rådet for Teknologi og Innovation.

01. marts 2012

Rådet for Teknologi og Innovation har fået en ny formand og fire nye medlemmer, som skal bidrage til at fremme vækst og innovation i dansk erhvervsliv.

Uddannelsesminister Morten Østergaard har fra 1. marts 2012 bedt Conni Simonsen stå i spidsen for rådet.

Conni Simonsen er rektor for Ingeniørhøjskolen i København og har en lang karriere i dansk erhvervsliv bag sig, blandt andet i Grundfos Management og Ericsson.

Morten Østergaard ser frem til samarbejdet med den nye formand og det øvrige råd.

– Uddannelse og forskning er en dansk styrkeposition, men vi skal blive bedre til at omsætte vores viden til innovation og bygge bro til erhvervslivet, så vi kan skabe nye jobs, hvor de gamle forsvandt. De gode ideer skal lede til vækst og beskæftigelse. Der forventer jeg, at Connie Simonsen med sin baggrund i Ericsson og Grundfos og idag som rektor for Ingeniørhøjskolen kan være med til at gøre en forskel. Sammen med formanden og resten af rådet forventer jeg, at vi kan virkeliggøre regeringens ambitioner om øget innovationskapacitet i Danmark, siger Morten Østergaard.

Udover den nye formand har uddannelsesministeren udpeget fire nye medlemmer af rådet:

  • Susanne Bødker, professor, Aarhus Universitet, Institut for Datalogi
  • Lars B. Goldschmidt, direktør i DI
  • Stefan Hermann, rektor, Professionshøjskolen Metropol
  • Claus Jensen, næstformand, Dansk Metal

Rådet for Teknologi og Innovation består af en formand og otte medlemmer. Alle er udpeget af uddannelsesministeren. Rådets hovedformål er at fremme vækst og innovation i dansk erhvervsliv. Det gør rådet ved på den ene side at rådgive uddannelsesministeren om tilrettelæggelse og udvikling af indsatsen for at styrke forskning, udvikling og innovation til gavn for den fremtidige vækst i erhvervslivet, og ved på den anden side at administrere de vidensprednings- og innovationsprogrammer som uddannelsesministeren har lagt over til rådet.

Udover de nye medlemmer består Rådet for Teknologi og Innovation af:

  • Birgitte Brinch Madsen, CTO, A. P. Møller-Mærsk A/S
  • Mikael Sloth, Business development manager, H2 Logic A/S
  • Annette Toft, direktør, Landbrug & Fødevarer
  • Peter Viereck, CEO, Viercon Management Consulting

For yderligere oplysninger, kontakt:

Kontorchef Thomas Alslev Christensen på tlf. 2089 7226 eller e-mail: tac@fi.dk. Pressesekretær Ingeborg Nielsen, tlf. 2211 0200.

Senest opdateret 01. februar 2022