Gå til indhold

Ny samarbejdsaftale med Stanford University giver adgang til eliteforskning på energiområdet

27. august 2012
En aftale mellem Styrelsen for Forskning og Innovation og Stanford University, SUNCAT (Center for Interface Science and Catalysis) giver danske forskere adgang til den absolutte elite inden for forskning på energiområdet.

Pressemeddelelse fra Styrelsen for Forskning og Innovation

I løbet af de kommende år vil en række danske forskere få muligheden for at få foden inden for i et af verdens førende forskningsmiljøer på Stanford University takket være en aftale, som Styrelsen for Forskning og Innovation har indgået med SUNCAT (Center for Interface Science and Catalysis). Aftalen med SUNCAT sker som et led i en strategisk satsning på at skabe flere forbindelser mellem dansk og amerikansk forskning.

På SUNCAT fokuserer forskerne på de reaktioner, der giver mulighed for at ændre den måde vi producerer, opbevarer og bruger energi på i dag.

”Jeg er meget tilfreds med, at denne aftale er kommet på plads. Energiområdet er strategisk meget vigtigt for Danmark, og Stanford er i den absolutte verdenselite inden for forskningen på området. Med samarbejdet kommer vi derfor til at hente særdeles vigtig viden hjem til Danmark”, siger direktør i Styrelsen for Forskning og Innovation, Hans Müller Pedersen.

Nogle af de områder og processer, der skal samarbejdes omkring, er omsætning af sollys til brændstoffer (kunstig fotosyntese), brændselsceller, nye batteri-typer, elektrokemisk produktion af ammoniak, syntesegas reaktioner og omsætning af biomasse til brændstoffer og basiskemikalier.

Forskere fra de danske universiteter kan allerede nu søge om et ophold på SUNCAT

Stanford University er et af verdens højst rangerede universiteter og har fostret 27 nobelprismodtagere.

Kontakt

Forskningsattaché Mikkel Bülow Skovborg, , +1 650 575 7516

Pressekonsulent Steen Bruun Jensen, Styrelsen for Forskning og Innovation, , mobil 4132 6030

 

Handlinger tilknyttet webside