Gå til indhold

Opbakning til rammerne for innovationsstrategi

29. juni 2012
Visionen for en kommende innovationsstrategi møder bred opbakning hos interessenterne. Uddannelsesministeren og erhvervs- og vækstministeren udstikker nu rammerne for strategien med fokus på foreløbigt fem områder.

Danmarks kommende innovationsstrategi får fokus på fem områder.

Siden marts 2012 har der været en bredt inkluderende dialog, hvor branche- og erhvervsorganisationer, fagforbund, videninstitutioner, virksomheder, ministerier og andre interessenter har haft lejlighed til at bidrage til den kommende innovationsstrategi.

På baggrund af dialogen, har uddannelsesminister Morten Østergaard og erhvervs- og vækstminister Ole Sohn foreløbigt udpeget de fem områder, som Uddannelsesministeriet sammen med Erhvervs- og Vækstministeriet nu vil arbejde videre med frem til efteråret.

Dialogen med interessenterne har vist, at der er bred opbakning til en ny innovationsstrategi med fokus på, at det er mennesker, der er innovative, og at det er virksomheder, der omsætter innovation til ny værdi og arbejdspladser.

Uddannelsesminister Morten Østergaard:

– Interessen og opbakningen er afgørende, for innovation vedrører os alle. Danmark skal være løsningernes land, hvor innovative løsninger på globale og samfundsmæssige udfordringer omsættes til vækst og beskæftigelse. De fem områder sætter retningen for den næste fase i arbejdet med innovationsstrategien, og vi skal nu i arbejdstøjet og opstille konkrete initiativer og mål for indsatsen.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn:

– Det er centralt, at danske virksomheder fortsat er blandt de mest innovative, fordi det er her viden bliver omsat til ny værdi og arbejdspladser. Danske virksomheder har særlige styrker og potentialer på områder, hvor der i fremtiden vil være stigende global efterspørgsel efter løsninger fx inden for sundhed, klima og miljø. Ligesom arbejdet i regeringens vækstteams er innovationsstrategien en vigtig del af regeringens arbejde med at styrke vækstvilkårene i Danmark.

De fem områder er:

  • Vi skal fokusere på at løse samfundsmæssige og globale udfordringer, der skal implementeres i stor skala. Det kræver stærke klynger og innovationspartnerskaber og fx intelligent offentlig efterspørgsel.
  • Vi skal sikre, at samarbejdet mellem videninstitutioner, virksomheder og andre aktører i højere grad bidrager til vækst og beskæftigelse. Der skal være øget fokus på anvendelse af forskningsresultater, kommercialisering og markedsmodning.
  • Vi skal integrere innovative kompetencer og entreprenørskab i uddannelserne. Uddannelses-, forsknings- og innovationspolitik skal tænkes tæt sammen.
  • Vi skal deltage aktivt i de globale viden- og innovationsnetværk. Danske virksomheder og videninstitutioner skal rustes til den globale udvikling, som er helt central i forhold til efterspørgsel af nye løsninger.
  • Vi skal sikre endnu bedre sammenhæng og effekt i innovationssystemet, og at det er indrettet med afsæt i de politiske prioriteringer og brugernes behov.

Borgere, eksperter, virksomheder og interessenter inviteres fortsat til at bidrage og diskutere mål og indsatser for at fremme innovation i Danmark. Nye indspil, yderligere materiale, dokumentation og status for arbejdet vil løbende blive offentliggjort på innovationsstrategi.dk.


For yderligere oplysninger, kontakt: 

Uddannelsesministeriet

Kontorchef Mikkel Leihardt tlf. 4127 9362
Pressesekretær Ingeborg Nielsen, tlf. 2211 0200

Erhvervs- og Vækstministeriet

Pressesekretær Søren Møller Nielsen, tlf. 2244 5060

Handlinger tilknyttet webside