Gå til indhold

Virksomheder får turbovurderet udenlandske uddannelser

16. maj 2012
Uddannelsesministeriet gør det lettere for danske virksomheder og jobansøgere med udenlandske uddannelser at finde hinanden.

Nu kan virksomheder, som overvejer at ansætte ansøgere med udenlandske uddannelsespapirer, hurtigt få rådgivning om, hvad de udenlandske uddannelser svarer til i Danmark.

Styrelsen for Universiteter og Internationalisering under Uddannelsesministeriet tilbyder virksomhederne en såkaldt turbovurdering: En vurdering af jobansøgeres udenlandske uddannelser inden for fem arbejdsdage.

– Vi skal gøre det mere enkelt og hurtigere for vores virksomheder at vurdere, om en ansøger matcher virksomhedens behov. Det indgår i regeringens bestræbelser for at sikre tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft – både ved at få flere indvandrere i job og ved, at Danmark bliver bedre til at tiltrække højtuddannet arbejdskraft fra udlandet, siger uddannelsesminister Morten Østergaard.

Formålet med tiltaget er at levere vurderingerne så hurtigt, at de kan bruges ved udvælgelsen af ansøgere til jobsamtaler.

– Jeg håber, at virksomhederne vil gøre brug af tilbuddet om at få vurderet udenlandske uddannelser. Manglende kendskab til andre landes uddannelsessystemer må ikke være en barriere for at få gavn af den viden og kunnen, som ansøgerne kan bidrage med, siger Morten Østergaard.

Turboordningen er udviklet i dialog med blandt andre DI og Copenhagen Capacity.

– Mulighed for at få et hurtigt svar på, hvad en udenlandsk ansøgers uddannelser kan "oversættes" til i en dansk sammenhæng, vil være til stor hjælp, når danske virksomheder søger medarbejdere med udenlandske uddannelser, siger Charlotte Rønhof, forskningspolitisk chef i DI.
– Tilbuddet om turbovurdering af udenlandske ansøgeres uddannelseskvalifikationer kommer lige i rette øjeblik, og vi vil tage det med i den "værkstøjskasse", vi lancerer som hjælp til virksomhederne, siger udviklingsdirektør Kim Bek fra Copenhagen Capacity.

Copenhagen Capacity igangsætter i nær fremtid en kampagne for rekruttering af internationalt talent til mindre og mellemstore virksomheder.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Kontorchef Mikkel Buchter, tlf. 7231 8888

Pressesekretær Ingeborg Nielsen, tlf. 2211 0200.

Handlinger tilknyttet webside