Gå til indhold

Det Strategiske Forskningsråd: Pris for strategisk forskning til unge forskertalenter fra Aarhus

10. marts 2014
Biomedicineren Dang Quang Svend Le og energiforsker Dorthe Bomholdt Ravnsbæk, begge fra Aarhus Universitet, modtager hver en Strategic Research Award og 75.000 kroner fra Det Strategiske Forskningsråd for fremragende strategisk forskning.

Pressemeddelelse fra Det Strategiske Forskningsråd

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen overrækker i dag Strategic Research Awards til to unge forskertalenter fra Aarhus Universitet ved Det Strategiske Forskningsråds årsdag.

Priserne uddeles til strategisk forskning med et særligt stort innovationspotentiale og til forskning, som indgår i bredt internationalt forskningssamarbejde. Med priserne følger 75.000 kroner.

- Priserne rammer i kernen af regeringens prioriteringer inden for forskning. For det første skal vi blive bedre til at anvende forskning til udvikling og innovation, og for det andet skal det internationale forskningssamarbejde højere op i gear. Dagens to unge prismodtagere har vist, at vi i Danmark har potentiale til at være med helt fremme i forskningens verdenselite, siger Sofie Carsten Nielsen.

Dang Quang Svend Le får prisen for fremragende strategisk forskning med stort innovationspotentiale. Han forsker i brugen af patienters stamceller til behandling af eksempelvis brusk- og knogleskader, slidgigt og kræftmetastaser i bevægelsesapparatet. Målet er at dyrke patienternes stamceller og indsætte dem ved operation eller indsprøjtning.

Dorthe Bomholdt Ravnsbæk får prisen for fremragende strategisk forskning, der er fundet sted i et bredt internationalt samarbejde. Hun har bidraget til udvikling og fremstilling af en lang række helt nye materialer med potentiale inden for hydrogen-opbevaring. Dette potentiale gør materialerne meget interessante som energibærere i energisystemer baseret på vedvarende energikilder.

Formand for Det Strategiske Forskningsråds bestyrelse Peter Olesen er begejstret for de to forskningsprojekter.

- Med priserne ønsker Det Strategiske Forskningsråd at sætte særligt fokus på behovet for at udvikle fremtidens forskningsledere.  Vi har mange erfarne og fremragende forskningsledere i dag, men vi skal også skabe mulighed for at yngre forskningstalenter kan udvikle sig til fremtidens fremragende forskningsledere. Dagens prismodtagere er lysende eksempler på potentialet blandt de yngre forskere, siger Peter Olesen.


For yderligere oplysninger, kontakt

Hanne Haarup Thomsen, Kontoret for strategisk forskning, tlf.: 40 88 65 25, e-mail: hht@fi.dk

 

Handlinger tilknyttet webside