Gå til indhold

Fem forskere belønnet med EliteForsk-pris på 1,2 millioner

05. februar 2014
Uddannelsesministeriets EliteForsk-pris 2014 uddeles til fem af landets dygtigste forskere. H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsministeren overrækker priserne.

Fem af Danmarks dygtigste forskere modtager hver EliteForsk-prisen 2014 på 1,2 millioner kroner. Heraf er 200.000 kroner en personlig hæderspris, mens 1.000.000 kroner går til forskningsaktiviteter

Priserne overrækkes den 6. februar af H.K.H. Kronprinsesse Mary ved en festlighed på Glyptoteket i København. Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen præsenterer vinderne.

- EliteForsk-prisen er et af de væsentligste kvalitetsstempler, yngre forskere kan opnå i Danmark. Med prisen værdsætter vi deres særlige talent og store indsats. Alle fem prismodtagere er fornemme repræsentanter for dansk forskning og et bevis på, at vi kan måle os med de bedste, når talent forenes med ambition og dedikation. Jeg ser frem til at følge deres arbejde fremover, siger Sofie Carsten Nielsen.

Modtagere af EliteForsk-prisen 2014

Udover de fem EliteForsk-priser uddeler uddannelses- og forskningsministeren tyve EliteForsk-rejsestipendier à 300.000 kroner til talentfulde, unge ph.d.-studerende, som hermed kan henlægge deres studier for en kortere eller længere periode til de allerbedste internationale universiteter inden for deres respektive fagområder.

- Regeringen satser stærkt på internationalisering af forskning og uddannelse. Med EliteForsk-rejsestipendierne gør vi det muligt for de dygtigste blandt vores helt unge forskere at rejse til nogle af verdens stærkeste forskningsmiljøer og bringe uvurderlig viden med tilbage til Danmark, siger Sofie Carsten Nielsen.

Ved festlighederne på Glyptoteket vil Det Frie Forskningsråd desuden hylde de topforskere, forskningsledere og forskertalenter, som i 2013 modtog rådets Sapere Aude-bevillinger.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Grete Kladakis, Styrelsen for Forskning og Innovation, tlf. 2518 6628, gk@fi.dk
Presse- og kommunikationskonsulent Steen Bruun Jensen, tlf. 4132 6030, e-mail sbj@fi.dk

Handlinger tilknyttet webside