Gå til indhold

Fremtidens forskning til debat

07. november 2014
Mere end 100 centrale forskningsaktører debatterer emner som forskningsfinansiering, talenthåndtering og forskernes deltagelse i samfundsdebatten under Forskningsmødet 2014.

Danske forskere nyder tillid i befolkningen, og hovedparten af befolkningen mener, at forskning og ny teknologi har afgørende betydning, når det drejer sig om at løse fremtidens store udfordringer.

Det viser en ny undersøgelse, som Gallup har foretaget for Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Med det udgangspunkt samles mere end 100 centrale aktører på Forskningsmødet 2014 for at debattere fremtidens udfordringer for det danske forskningssystem. Mødet foregår den 10.-11. november.

- Vi skal fortsætte med at investere massivt i forskning og udvikling. Konkurrencen fra udlandet skærpes. Derfor er der behov for en endnu hårdere prioritering i de kommende år. Vi skal finde nye veje og blandt andet skabe et endnu bedre samspil mellem private og offentlige investeringer i forskning og udvikling, siger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen.

Deltagerne skal også diskutere, hvordan dansk forskning fastholder sin høje kvalitet, hvordan Danmark tiltrækker og fastholder de største forskningstalenter samt forskernes engagement i samfundsdebatten.

- At det er muligt at fastholde et højt investeringsniveau i Danmark skyldes blandt andet, at befolkningen har tiltro til, at der kommer noget ud af forskningen. Alle deltagerne på Forskningsmødet har et ansvar for at fastholde og videreudvikle vores forskningssystem - og for at vise, at de store investeringer i forskning og udvikling er med til at skabe nye job og nye robuste løsninger på vores samfundsudfordringer. Jeg ser frem til en god debat, siger Sofie Carsten Nielsen.

Forskningsmødet er et nyt årligt tilbagevendende møde, og deltagerne er en bred vifte af repræsentanter fra forskningsverdenen. Alle er inviteret af uddannelses- og forskningsministeren.

Følg Forskningsmødet på Twitter via #forskmoede


For yderligere oplysninger, kontakt:

Fg. sekretariatschef Vibeke Grønvall Kristensen, tlf. 7231 8390, e-mail vgk@fi.dk
Presse- og kommunikationskonsulent Steen Bruun Jensen, tlf. 4132 6030, e-mail sbj@fi.dk

Handlinger tilknyttet webside