Gå til indhold

Rekordsøgning til de videregående uddannelser igen i år

05. juli 2014
Søgningen til de videregående uddannelser slår endnu en gang rekord med over 91.000 ansøgere. Den store opgave er at sikre videregående uddannelser af højeste kvalitet, der fører til job, fastslår uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen.

91.231 har søgt optagelse på en videregående uddannelse i 2014. Det viser opgørelsen fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, efter ansøgningsfristen udløb den 5. juli klokken 12.00.

Det er det højeste antal ansøgere nogensinde med en stigning på fire procent i forhold til ansøgertallet sidste år, der lød på 88.040.

Regeringens mål om, at 60 procent af en ungdomsårgang tager en videregående uddannelse, og 25 procent tager en kandidatuddannelse, bliver nået med 2012-ungdomsårgangen. Det viser fremskrivninger af, hvordan de unge, som afsluttede 9. klasse i 2012, vil uddanne sig de kommende 25 år. Dermed har Danmark nået en historisk milepæl.

Nu skal linsen ikke længere kun stilles skarpt på, hvor mange der tager en videregående uddannelse, men også på, om de får den bedste uddannelse, understreger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen.

- Vi skal bruge alle skarpe hjerner og hvert eneste sæt hænder til at finde løsninger på fremtidens udfordringer inden for blandt andet sundhed og miljø. Danmark skal leve af alle de innovative ideer og evner, som de unge, der i dag har søgt ind på en videregående uddannelse, har. Viden er vejen til at stå stærkt i en stadigt mere globaliseret verden, siger Sofie Carsten Nielsen.

Frem mod 2030 skal omkring 15.000 ekstra personer med en videregående uddannelse hvert år finde job i den private sektor, viser tal fra Kvalitetsudvalget. Arbejdet består derfor nu i at sikre, at alle unge får en uddannelse, der giver muligheder i arbejdslivet, fastslår Sofie Carsten Nielsen.

- For at kunne beholde og udvikle vores stærke danske velfærdssamfund kræver det, at vi uddanner til fremtiden. Uddannelserne skal passe til det arbejdsmarked og det samfund, der venter vores unge.  Men uddannelse handler også om drømme og muligheder i livet. Vi skal sikre muligheder, fremtid og job for alle de håbefulde unge, der i dag har søgt ind på de videregående uddannelser. Derfor har jeg sat alle kræfter ind for at sikre, at vi tilbyder vores unge gode uddannelser af høj kvalitet, siger ministeren.

Søgning og optag på de videregående uddannelser

  • 5. juli: Frist for ansøgning i kvote 1. 
  • 30. juli: Alle ansøgere får svar på deres ansøgning. Uddannelses- og Forskningsministeriet offentliggør d. 30. juli klokken 00.01 hovedtal fra Den Koordinerede Tilmelding med antal ansøgere, antal optagne samt adgangskvotienter på de forskellige uddannelser på ufm.dk.
  • I 2013 søgte 88.040 ind på en videregående uddannelse, i alt blev 63.525 optaget på en videregående uddannelse.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Specialkonsulent, Kontoret for Statistik og Analyse, Karen Lisbeth van Deurs, tlf.: 72 31 79 94, e-mail: kvi@uds.dk
Pressesekretær Carina Elkott, tlf.: 50900549, e-mail: care@ufm.dk

 

Handlinger tilknyttet webside