Gå til indhold

Uddannelsesmødet 2014 - Startskud til forandring

25. april 2014
Hvordan bliver danske videregående uddannelser blandt de bedste i verden? Det skal 130 repræsentanter fra det danske uddannelsesmiljø diskutere og finde bud på, når de samles i et døgn den 28.-29. april.

Kloge og iderige hoveder er et af Danmarks allerstørste aktiver. Men mange lande i hele verden opruster på uddannelsesområdet, og konkurrencen om at skabe den dygtigste og bedst uddannede befolkning er benhård. Vi skal stramme os an, hvis vi vil sørge for, at uddannelserne giver de studerende gode muligheder i livet. Og hvis vi vil sikre, at vi som samfund ikke skal gå glip af velstand, investeringer og arbejdspladser.

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen samler den 28.-29. april repræsentanter fra landets videregående uddannelser til Uddannelsesmødet 2014 i Kolding for netop at diskutere, hvordan vi øger kvaliteten i uddannelserne.  

- Vi bliver nødt til at forandre og udvikle vores uddannelser. Stilstand er ikke en mulighed. Vi skylder de unge at gøre deres uddannelser så gode, at deres viden giver muligheder og job, siger Sofie Carsten Nielsen.  

Overskriften på mødet er ”Kvalitet, relevans og sammenhæng i de videregående uddannelser”.  

Sofie Carsten Nielsen har både inviteret studerende, rektorer, samarbejdspartnere og repræsentanter for offentlige og private arbejdspladser, der er de studerendes fremtidige arbejdsgivere.   

- Det er vigtigt at forbedre vores videregående uddannelser. Uddannelse er vores samfunds hovedpulsåre, og uden gode uddannelser kan vi ikke skabe det samfund, vi gerne vil have. Vores virksomheder har brug for kloge hoveder for at kunne konkurrere og skabe de arbejdspladser, der betaler for vores børns pasning, for skoler, sygehuse og ældrepleje. Og vores velfærd fungerer kun godt nok, hvis den offentlige sektor kan ansætte dygtige, veluddannede folk, siger ministeren.  

Ministeren lægger ikke skjul på, at der er behov for forandringer.  

- Det seneste årti har vi politikere været optaget af spørgsmålet, om vi uddanner mange nok. Det er ikke en stor udfordring længere. Det er tid til at skifte fokus. Nu er det vigtigste spørgsmål, om vi uddanner godt nok. Vores samfund og vores arbejdsmarked gennemgår meget store forandringer, men uddannelsessystemet er ikke fulgt med. Vi bliver nødt til at sørge for, at uddannelserne passer til de behov, der er for viden på arbejdspladserne. For vi kan simpelthen ikke være bekendt at uddanne de unge på en måde, der ikke fører til relevante job. Det bliver et af hovedtemaerne på Uddannelsesmødet 2014, siger Sofie Carsten Nielsen.  

De 130 deltagere debatterer under tre overskrifter:

  • Hvordan kan vi styrke kvaliteten og relevansen af de videregående uddannelser?
  • Hvordan kan vi styrke undervisningskvaliteten?
  • Hvordan kan vi bruge det digitale studierum til at styrke kvaliteten af uddannelserne?  

Det er tredje gang, sektoren inviteres til Uddannelsesmødet. Første gang var i 2012.  

Følg Uddannelsesmødet 2014 på Twitter via #uddmøde14


For yderligere oplysninger, kontakt:

Særlig rådgiver, Thomas Hundsbæk, tlf.: 4186 5900, e-mail: thh@ufm.dk
Presseansvarlig Ingeborg Nielsen, tlf.: 2211 0200, e-mail: imen@ufm.dk
Kontorchef Søren Nedergaard, tlf.: 7231 8032, e-mail: sne@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside