Gå til indhold

100 millioner kroner til at understøtte produktion i Danmark

10. maj 2015
Regeringen vil næste år investere 100 millioner kroner i at give bedre vilkår for virksomheder med avanceret produktion.

I mange år er historierne om produktionsarbejdspladser, der forlader Danmark til fordel for lande med lavere lønninger, blevet fortalt igen og igen. Men produktionsvirksomhederne spiller en helt afgørende rolle for Danmarks vækst og velstand. De står for en betydelig del af væksten og 40 procent af Danmarks samlede eksport. Derfor skal vi i Danmark styrke vilkårene for avanceret produktion, hvor der er gode og vellønnede job og fokus på viden og uddannelse.

Regeringen sætter derfor ind for at gøre det mere attraktivt at drive avanceret produktion inden for højteknologi, hvor der først og fremmest konkurreres på viden og dygtighed.

- Vi står midt i en ny industriel revolution. Nye materialetyper, intelligente robotter og digitaliseret produktion har ændret rammerne for produktion i Danmark og resten af verden. Produktionsarbejdspladser er ikke længere på vej væk fra Danmark, hvis vi griber mulighederne. Det vil vi – og derfor vil vi investere 100 millioner kroner i, at virksomhederne i Danmark får de bedste muligheder for avanceret produktion – og dermed fastholde produktionsarbejdspladserne her i Danmark, siger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen.

For at de avancerede produktionsvirksomheder skal have de bedste muligheder, investerer regeringen derfor 100 millioner kroner i følgende initiativer:

  • Øget strategisk forskning inden for produktionssystemer og strategiske vækstteknologier
  • Styrkelse af innovationsindsatsen i små og mellemstore virksomheder
  • Fremme af at flere ideer bliver omsat til produkter, der kommer ud på markedet.

Investeringen skal sikre, at Danmark får mest muligt ud af vores unikke evne til at få ideer. På EU-Kommissionens årlige rangliste over innovationsevnen i de 28 medlemslande er Danmark nr. 2 kun overgået af Sverige. Og Danmarks innovationsevne er forbedret på 17 af de 25 områder.

Regeringen har fra første dag prioriteret forskning, innovation og iværksætteri - og at flere nye løsninger og produkter bliver omsat til vækst og arbejdspladser gennem en markedsmodningsindsats. Det har resulteret i et mere konkurrencedygtigt erhverv og øget vækst. Men det stopper ikke her. Derfor er regeringen nu klar med en pakke af initiativer, som skal styrke rammerne for iværksætteri, innovation og markedsmodning af nye produkter og løsninger.   


For yderligere oplysninger, kontakt:

Kontorchef Mikkel Leihardt, tlf.: 7231 8015, e-mail: mle@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside