Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser 2015 Danmark og Sydkorea skal have tættere forbindelser inden for forskning og uddannelse

Danmark og Sydkorea skal have tættere forbindelser inden for forskning og uddannelse

Uddannelses- og forskningsministeren besøger Sydkorea for at udbygge det dansk-koreanske samarbejde om forskning, uddannelse, innovation og iværksætteri.

15. januar 2015

Danmark og Sydkorea er meget forskellige lande, men på uddannelses- og forskningsområdet har de meget tilfælles.

I 2012 indgik de to lande en samarbejdsaftale, der styrkede de bilaterale relationer inden for forskning, innovation og videregående uddannelse. I august 2013 blev Danmarks ambassade i Seoul udvidet med et Innovationscenter.

Den 18.-22. januar besøger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen Sydkorea for at udvikle forbindelserne på området yderligere.

- Sydkorea er et land, som Danmark kan lade sig inspirere af, når det gælder uddannelser, forskning og innovation, hvor Sydkorea er i verdensklasse. Især er koreanerne dygtige til at skabe samarbejder mellem offentlige vidensinstitutioner og privat erhvervsliv, hvilket jeg glæder mig til at høre mere om, siger Sofie Carsten Nielsen.

Under besøget vil Sofie Carsten Nielsen blandt andet møde sine koreanske kolleger på uddannelses- og forskningsområdet for at drøfte øget samarbejde. Hun vil også besøge universiteterne KAIST og Yonsei University for at lade sig inspirere af deres uddannelser i iværksætteri herunder udvikling af virksomheder baseret på studenteraktiviteter.

Ministeren ledsages af en delegation, der består af repræsentanter fra universiteterne og en række små og mellemstore virksomheder, som samarbejder med lokale virksomheder og universiteter om blandt andet lydteknologi, e-learning og design.

Således vil der blive gennemført erhvervsfremmeaktiviteter i form af blandt andet åbningen af en ’Sound Innovation Camp’, besøg hos det koreanske konglomerat Hyundai Kia samt afholdelse af modeshow under besøget.

Sydkorea er det OECD-land, der investerer mest i forskning og udvikling, svarende til cirka fem procent af BNP. Det sker især inden for områder, hvor Danmark også står stærkt – for eksempel grøn energi.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Kontorchef Gitte Agerhus, e-mail: gha@fi.dk, tlf. 7231 8250
Presse- og kommunikationskonsulent Steen Bruun Jensen, e-mail: sbj@fi.dk, tlf. 4132 6030

Senest opdateret 19. januar 2015