Gå til indhold

Flere end nogensinde har søgt ind på en videregående uddannelse

05. juli 2015
Søgningen til de videregående uddannelser når endnu en gang nye højder med over 90.000 ansøgere. Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen håber, at mange unge har søgt ind på uddannelser over hele landet, hvor der er gode udsigter til at få et job.

93.924* har søgt om optagelse på en videregående uddannelse i 2015 efter ansøgningsfristens udløb den 5. juli klokken 12.00. Det er det højeste antal ansøgere nogensinde.

Uddannelses- og forskningsminister, Esben Lunde Larsen, glæder sig over de mange ansøgere:

- Uddannelse giver frihed og flere muligheder for den enkelte. Og både danske virksomheder og den offentlige sektor har brug for kvalificeret arbejdskraft, så jeg er glad for, at mange unge har søgt en videregående uddannelse.

I morgen vil der være en opgørelse over, hvilke uddannelser og uddannelsesinstitutioner de unge har søgt ind på. Den opgørelse ser uddannelses- og forskningsministeren frem til:

- Det er ikke nok kun at se på antallet af ansøgere. Det vigtige er, om de unge har søgt ind på fagområder, hvor arbejdsgiverne har brug for flere hænder. Det gælder ikke mindst uddannelser rettet mod den private sektor, siger Esben Lunde Larsen.

Søgning og optag på de videregående uddannelser 

  • 5. juli: Frist for ansøgning i kvote 1
  • 30. juli: Alle ansøgere får svar på deres ansøgning. Uddannelses- og Forskningsministeriet offentliggør den 30. juli klokken 00.01 hovedtal fra Den Koordinerede Tilmelding med antal ansøgere, antal optagne samt adgangskvotienter på de forskellige uddannelser på www.ufm.dk
  • I 2014 søgte 91.231 ind på en videregående uddannelse, i alt begyndte 65.094 nye studerende på en videregående uddannelse.

*Antallet af ansøgere er revideret i forhold til tallet opgjort den 6. juli 2015, da opgørelsen pr. 6. juli 2015 beklageligvis ikke indeholdt alle ansøgere. Fejlen har ikke haft betydning for optagelsesprocessen. Se evt. Tal og fakta om søgning og optag på de videregående uddannelser for yderligere oplysninger.


For yderligere oplysninger, kontakt

Chefkonsulent Karen Lisbeth van Deurs, tlf. 72 31 79 94, e-mail: kvi@uds.dk
Pressechef Jesper Langergaard, tlf.: 7231 8020, e-mail: jela@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside