Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser 2016 21,5 milliarder kroner til forskning

21,5 milliarder kroner til forskning

Regeringen fastholder i forslag til finanslov et højt ambitionsniveau for uddannelser og forskning efter 10 år med stor vækst.

30. august 2016

Regeringen foreslår med finanslovsforslaget for 2017 et offentligt forskningsbudget, på 1,03 procent af BNP i 2017. Det svarer til 21,5 milliarder kroner.

- Vi står fast på vores mål om en stærk indsats på forskning. Vi holder et højt niveau, når vi sammenligner med andre lande. Det kan vi være stolte af. Det betyder også, at vi kan give universiteter og andre udsigt til faste bevillinger til forskning de næste tre år, siger uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs.

Politisk forhandling om ny forskning

Der er afsat en forskningsreserve på i alt 555 millioner kroner, som der skal forhandles om i løbet af efteråret 2016.

- Jeg glæder mig til at tage hul på forhandlingerne med Folketingets partier om nye initiativer, vi skal sætte i gang i 2017, siger Ulla Tørnæs.

Regeringen foreslår blandt andet at udmønte 226 millioner kroner i 2017 til Danmarks Innovationsfond for at styrke forskningen i blandt andet bæredygtig og effektiv fødevareproduktion, strategiske vækstteknologier og produktionssystemer, sundhed og klinisk forskning, rumteknologi og droneforskning, transport og infrastruktur, miljøteknologi samt uddannelse og velfærd.

Regeringens forslag til udmøntning af forskningsreserven for 2017.png

Kvalitet og effektivitet i uddannelserne

Regeringen indførte sidste år et krav om årlige effektiviseringer på uddannelserne på 2 procent. Regeringen viderefører kravet frem til 2020. Det sker for at frigøre penge til andre højt prioriterede velfærdsområder. Regeringen budgetterer med tilskud til videregående uddannelse på 14,0 milliarder kroner i 2017.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Pressechef Jesper Langergaard, tlf.: 7231 8020, e-mail: jela@ufm.dk

Senest opdateret 30. august 2016