Gå til indhold

Nye tal fra OECD: Danske kandidaters beskæftigelsesfrekvens får midterplacering

15. september 2016
Ny rapport viser, at beskæftigelsesfrekvensen* for danskere med en videregående uddannelse kun er lidt højere end gennemsnittet i OECD landene. Der er plads til forbedringer, mener uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs.

OECD offentliggør i dag publikationen ’Education at a Glance’. Her bliver OECD-landene sammenlignet på uddannelsesområdet.

Undersøgelsen viser blandt andet, at Danmark er nede på en 10. plads, når man ser på beskæftigelsesfrekvensen blandt personer med en videregående uddannelse. Beskæftigelsesfrekvensen betyder, hvor mange med en videregående uddannelse der er i job. De tre bedste placeringer indtages af Island, Sverige og Norge.

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs udtaler:

- For mig er det helt afgørende, at personer med en videregående uddannelse er aktive på arbejdsmarkedet. Uddannelse skal føre til job, og vi skal have endnu flere til at finde arbejde i den private sektor. Vi ligger på en 10 plads i OECD, når det gælder beskæftigelsesfrekvensen. Det skal vi gøre bedre. Jeg ser gerne, at vi er med i toppen her sammen med de øvrige nordiske lande.

OECD udarbejder hvert år statistik og analyser på uddannelsesområdet for alle OECD-landene og udgiver resultaterne i publikationen 'Education at a Glance' (EAG). Publikationen indeholder en lang række data på uddannelsesområdet.

OECD’s statistikker er udarbejdet med det formål, at man kan sammenligne tallene på tværs af lande. Som med andre internationale sammenligninger, skal man dog være opmærksom på, at der kan være forskelle i datakvalitet, opgørelsesmetoder m.v. mellem landene.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Chefkonsulent Ken Thomassen, Styrelsen for Videregående Uddannelser, keth@uds.dk, tlf. 72 31 79 85

Pressesekretær Kristina Mie Hansen, Uddannelses- og Forskningsministeriet, kmh@ufm.dk, tlf. 72 31 80 12 

* Rettelse: Pressemeddelelsen er rettet 21. september 2016, da der ved en fejl blev skrevet erhvervsfrekvensen. OECD's tal er et udtryk for beskæftigelsesfrekvensen. /Webredaktionen.

Handlinger tilknyttet webside