Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser 2016 Velkommen til fremtiden

Velkommen til fremtiden

Uddannelses- og Forskningsministeriet inviterer alle med på en rejse frem i tiden, hvor robotter blander din saftevand, og melorme fylder i madpakken, hvor Virtual Reality er virkelighed, og kemoterapi noget man får ”to-go”. Afgang til fremtiden er fredag den 14. oktober kl.18. Er du klar?

12. oktober 2016

kollagekulturnat.png

Hvert år besøger op mod 4000 nysgerrige mennesker Kulturnatten i Uddannelses- og Forskningsministeriet. I år forventer vi mindst lige så mange deltagere, når vi skruer tiden frem og stiller skarpt på fremtiden. 

Besøgende kan blandt andet smage på melorme og fårekyllinger, når Teknologisk Institut serverer deres bud på fremtidens sunde snacks. Smagen kan enten fremhæves eller skylles væk hos Danmarks Tekniske Universitet, der serverer fremtidens kolde og klimavenlige øl. I fremtiden vil der også være brug for både store og små nørder. Derfor viser hele Danmarks Store Nørd deres forrygende kemishow og giver autografer.

- I Uddannelses- og Forskningsministeriet arbejder vi med fremtiden hver dag. I fremtiden skal Danmark nemlig leve af de mange gode ideer og nye løsninger, som vores forskning og uddannelser er med til at bane vejen for. Jeg glæder mig meget til at vise alle de nysgerrige besøgende noget af Danmarks vildeste videnskab og lade dem afprøve nogle af de nyeste opfindelser på egen krop, siger uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs.

Droner kommer også til at fylde meget i fremtiden. Derfor tilbyder Syddansk Universitet alle gratis træning i doneflyvning. Den virtuelle verden bliver også til virkelighed, når Aalborg Universitet præsenterer deres virtuelle supermarked. For dem, der gerne vil lege virtuelt videre, har Dansk Lyd et helt område dedikeret til Virtual Reality.

I vores oplægstelt vil professor Vincent Hendricks råbe fornuften op og tale om bobler, sprogforsker Michael Ejstrup bringer ordsprog og talemåder i spil, og arkæolog Jeanette Varberg forklarer, hvad fortiden kan fortælle om fremtiden. Derudover vil holdet bag youtube-kanalen Newgame demonstrere, hvor svært det er at spille selv et simpelt computerspil, når man bytter rundt på højre og venstre. Når vi kommer lidt senere ud på aftenen, vil samme hold forklare kroppens reaktion på gyserspil. Tør du kigge med?

Er din bamses helbred klar til fremtiden? Spørgsmål til fremtiden bliver også stillet i børnehøjde, når frivilligorganisationen International Medical Cooperations Committee åbner for deres populære Bamsehospital. Her kan alle medbringe deres bamser til et sundhedstjek og få vurderet, om helbredet kan klare sig til fremtiden. I samme børnehøjde vil IT Universitetet fremvise deres bud på fremtidens computerspil for børn og barnlige sjæle.

Det og meget, meget mere sker på Kulturnatten i Uddannelses- og Forskningsministeriet fredag den 14. oktober fra kl.18-24, Bredgade 40, 1260 København K.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Presse- og kommunikationsansvarlig Line Svenningsen, tlf.  72 31 82 16, e-mail: lines@fi.dk

Fuldmægtig Laura Marie Philbert, tlf. 72 31 83 06, e-mail: lmp@fi.dk

Senest opdateret 13. oktober 2016