Gå til indhold

50 flere studiepladser til medicinstudiet i Aalborg

18. januar 2017
Der er mangel på læger i Nordjylland. Derfor øger regeringen antallet af studiepladser på medicinstudiet på Aalborg Universitet med 50 pladser om året. Der skal være adgang til læger i hele Danmark, understreger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.

Regeringen vil fremover øge antallet af studiepladser på medicinstudiet på Aalborg Universitet med 50 pladser til 150 om året fra sommeren 2017. Det sker på baggrund af anbefalinger fra Lægedækningsudvalget, som offentliggøres i dag.

Flere medicinstuderende i Odense og Aalborg skifter desuden til Københavns Universitet i løbet af uddannelsen. Regeringen vil derfor arbejde for, at flere medicinstuderende færdiggør studiet samme sted, som de bliver optaget.

- Regeringen vil et Danmark i bedre balance, men det er umuligt at tale om det hele Danmark, hvis det sine steder kniber med noget så basalt som adgang til læger. Vi kan konstatere, at der er store problemer i lægedækningen i det nordjyske, og derfor uddanner vi nu flere læger i Nordjylland. Vi kan se, at 71 procent af det første kuld læger fra medicinuddannelsen i Aalborg ønskede at blive i regionen, så jeg mener, at det her er en frugtbar vej at gå, siger Søren Pind.

Regeringen vil samtidig analysere, hvordan studiepladserne på medicinstudiet fremover skal fordeles i de forskellige regioner. Resultaterne af dette arbejde skal ligge klar forud for finanslovsforslaget for 2018.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Souschef Dina Bloch, tlf.: 7231 8053, e-mail: dibl@ufm.dk
Pressesekretær Kristina Mie Hansen, tlf.: 7231 8012, e-mail: kmh@ufm.dk