Danske unge venter længere på job end unge i andre OECD-lande
Danmark er i den lave ende i OECD, når det gælder om at få unge med en videregående uddannelse i job. 83 procent af de danske unge i alderen 25-34 år med en videregående uddannelse er i arbejde. Det viser publikationen ’Education at a Glance’, som OECD offentliggør i dag. Danmark indtræder derfor på en 20. plads ud af 33 lande i OECD, når man måler på, hvor gode landene er til at få veluddannede unge i arbejde.
Det land, hvor flest unge med en videregående uddannelse er i arbejde, er Island. Her er 92 procent af de 25-34 årige i arbejde. 2. og 3.-pladsen indtages af Nederlandene og Luxembourg.
Også i Sverige, Norge, Storbritannien, Canada og USA er flere uddannede unge i arbejde end i Danmark.
Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind understreger, at danske uddannelser skal være blandt verdens bedste:
- Danske studerende skal blive så dygtige som muligt, så de bliver klædt på til arbejdsmarkedet og til livet i øvrigt. Det giver stof til eftertanke, at vi i Danmark er dårligere til at få unge i arbejde end mange af de lande, vi normalt sammenligner os med. Det kan der være mange årsager til, men det understreger, hvor vigtigt det er, at vi fokuserer på, om vores uddannelser er indrettet rigtigt. Det er ulykkeligt for den unge ikke at kunne få et job efter uddannelsen. Derfor skal vores uddannelser være blandt verdens bedste, og studerende være attraktive for arbejdsmarkedet, siger Søren Pind.
Flere initiativer skal gøre studerende klar til arbejdsmarkedet
Regeringen har i gangsat flere initiativer, som skal højne uddannelsernes kvalitet og relevans for arbejdsmarkedet:
- En forsøgsordning med erhvervskandidater.
- En ny bevillingsmodel til de videregående uddannelser.
- Nedsat Udvalg om Bedre Universitetsuddannelser, som skal undersøge, hvordan fremtidens universitetsuddannelser skal indrettes.
Om Education at a Glance
- OECD udarbejder hvert år statistik og analyser på uddannelsesområdet for alle OECD-landene og udgiver resultaterne i publikationen ”Education at a Glance”.
- Publikationen indeholder kvantitative indikatorer, som er internationalt sammenlignelige, og kan derfor bruges til at illustrere Danmarks placering i en international sammenhæng.
For yderligere oplysninger, kontakt:
Chefkonsulent Ken Thomassen, Styrelsen for Forskning og Uddannelse, keth@ufm.dk, tlf. 72 31 79 85
Pressesekretær Kristina Mie Hansen, tlf.: 7231 8012, e-mail: kmh@ufm.dk
Handlinger tilknyttet webside