Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser 2017 Forhandlinger om fordeling af forskningsreserven for 2018 indledt

Forhandlinger om fordeling af forskningsreserven for 2018 indledt

Regeringen foreslår at styrke Danmarks Frie Forskningsfond og Innovationsfonden med 560 millioner kroner for at skabe vækst og arbejdspladser og for at styrke den frie forskning. Det er regeringens udgangspunkt for forhandlingerne om fordeling af forskningsreserven for 2018, som er indledt i dag.

13. oktober 2017

I finanslovforslaget for 2018 har regeringen afsat en forskningsreserve på over 1 milliard kroner til initiativer inden for forskning og innovation.

Regeringen har i dag ved indledningen til forhandlingerne foreslået for partierne at styrke forskningen i grøn vækst, bedre sundhed og nye teknologiske muligheder med 360 millioner kroner igennem et løft af Danmarks Innovationsfond. Derudover har regeringen foreslået at afsætte 250 millioner kroner til udviklings- og demonstrationsprogrammer inden for miljø-, fødevare- og energiområdet.

Regeringen har også foreslået at styrke Danmarks Frie Forskningsfond med 200 millioner kroner, herunder vil regeringen blandt andet afsætte 20 millioner kroner til forskning i tidlig indsats og 20 millioner kroner til forskning i læring og uddannelseskvalitet.

- Fremtiden er ikke kun noget, vi skal forudsige – vi skal selv skabe den, og her er ny og visionær forskning afgørende. Både med de ideer, som bryder de grænser, vi ikke vidste eksisterede, og med den forskning, der skaber vækst og arbejdspladser over hele Danmark gennem styrket forskning i nye teknologiske muligheder, bedre sundhed og grøn vækst. Derudover er det vigtigt, at vi får mere forskning, viden og evidens om tidlige indsatser, og hvordan vi bedst støtter børn og deres udvikling, siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.

Regeringen har derudover foreslået at afsætte 35 millioner kroner til etablering af et internationalt førende forskningsmiljø, der kan medvirke til at udnytte det danske værtskab for European Spallation Source (ESS) og lægge op til at øge basisforskningsmidlerne til Aalborg Universitet, Copenhagen Business School (CBS) og IT-Universitetet (ITU) med samlet 50 millioner kroner i 2018.

Forslag til fordeling af forskningsreserven


For yderligere oplysninger, kontakt:

Pressesekretær Jakob Sejr Teichert, tlf. 7231 9503, e-mail: jte@ufm.dk
Kontorchef Anders Boye Jacobsen, tlf. 7231 8052, e-mail: aboj@ufm.dk

 

Senest opdateret 24. juli 2020