Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser 2017 Invitation til pressen: H.K.H Prinsesse Marie åbner 80-års fejringen for Lektoratsordningen

Invitation til pressen: H.K.H Prinsesse Marie åbner 80-års fejringen for Lektoratsordningen

Danske lektorer er i årtier rejst ud i verden for at undervise udenlandske studerende i det danske sprog og i vores kultur- og samfundsforhold. Det er sket gennem Lektoratsordningen, der i år kan fejre 80-års jubilæum. Jubilæet fejres ved et arrangement den 7. december i København. Alle er velkomne.
Kontakt
Anne Marie Logue
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 89 21
Email: amlo@ufm.dk
Cindy Maria Vinløv
Orlov
Tlf.: +45 72 31 88 94
Email: cmv@ufm.dk

04. december 2017

Over 2.000 studerende læser aktuelt dansk som hoved- eller bifag på et universitet i udlandet. Det er muligt, fordi danske undervisere gennem 80 år er rejst ud i verden for at udbrede kendskabet til dansk sprog, kultur og samfundsforhold gennem Lektoratsordningen.

80 året for Lektoratsordningen fejres ved et jubilæumsarrangement den 7. december 2017 på Københavns Universitet.

Arrangementet åbnes af H.K.H. Prinsesse Marie. På programmet er desuden Weekendavisens Anne Knudsen, forfatter Jens Christian Grøndahl og en tidligere dansk lektor i Polen. Der vil også være oversættere, udenlandske danskstuderende, erhvervsledere og Københavns Universitets sprogfolk, som alle dagen igennem vil fortælle om, hvad sprog kan føre til i livet og i verden.

Den finlandssvenske lyriker Cia Rinne afslutter dagen med at læse op fra sin anmelderroste udgivelse L’usage du mot: et sprogligt manifest på engelsk, fransk og tysk.

Arrangementet er blevet til i et samarbejde mellem Styrelsen for Forskning og Uddannelse, Københavns Universitet, Forbundet Kommunikation og Sprog og EU-Kommissionen i Danmark.

Fejringen finder sted:
Torsdag den 7. december kl. 13-17 på Københavns Universitet,
Søndre Campus.
Festsalen, bygning 11 (11.C.0.08),
Karen Blixens Plads 8,
2300 København S

Seneste ankomsttidspunkt for pressen er kl. 12:30

OBS: Ingen presseadgang uden forudgående tilmelding.
Tilmelding: Senest onsdag den 6. december kl. 12.00 til cmv@ufm.dk 

Senest opdateret 04. december 2017