Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser 2017 Markant færre studerende er optaget på de engelsksprogede uddannelser

Markant færre studerende er optaget på de engelsksprogede uddannelser

Erhvervsakademierne og professionshøjskolerne har i år reduceret i antallet af studerende på de engelsksprogede uddannelser, viser nye tal. Uddannelses- og forskningsministeren er tilfreds med, at der bliver ryddet op, og at der skrues ned for optaget af udenlandske studerende.

07. november 2017

1.765 færre studerende er i år blevet optaget på de engelsksprogede erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser, viser en ny opgørelse. Det svarer til en samlet reduktion på 27,8 procent, hvoraf størstedelen formentlig ville have været udenlandske studerende.

- Jeg har tidligere meddelt, at der skulle ryddes op på de engelsksprogede uddannelser, fordi en analyse viste, at mange af uddannelserne ikke primært uddanner til det danske arbejdsmarked. Nu kan vi se, at institutionerne i fællesskab er lykkes med at skrue ned for optaget, hvilket jeg gerne vil kvittere for. Det går i den rigtige retning, siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.

Reduktionen sker efter, at uddannelses- og forskningsminister Søren Pind i marts indgik en forståelse med erhvervsakademierne og professionshøjskolerne om at reducere optaget på de engelsksprogede uddannelser med cirka 25 procent i 2017 i forhold til optaget i 2015.

En analyse viste, at mange udenlandske dimittender fra de engelsksprogede uddannelser forlader landet efter studiet og derfor ikke bliver beskæftiget i Danmark. Kun omkring hver femte af de nyuddannede fra de engelsksprogede uddannelser på erhvervsakademierne og professionshøjskolerne er i arbejde i Danmark to år efter endt uddannelse. Den fælles forståelse blev indgået på baggrund af analysen.

Uddannelses- og Forskningsministeriet er netop nu i gang med en analyse af de engelsksprogede diplomingeniøruddannelser og de øvrige bachelor- og kandidatuddannelser på universiteterne. Den skal give et overblik over, hvor mange af de udenlandske studerende på disse uddannelser, der bliver og arbejder i Danmark efter studierne.


For yderligere oplysninger:

Kontorchef Mikkel Leihardt, tlf. 7231 8015, mle@ufm.dk
Pressekonsulent Trine Søndergaard, tlf. 7231 8009, tri@ufm.dk

Senest opdateret 07. november 2017