Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser 2017 Søren Pind: Erasmus+ er europæisk dannelse, når det er bedst

Søren Pind: Erasmus+ er europæisk dannelse, når det er bedst

Vi har brug for unge, der har dannelse, et internationalt udsyn og som forstår Europa. Derfor er EU’s uddannelsesprogram Erasmus+ mere vigtigt nu end nogensinde før, siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind i anledningen af, at Erasmus+ fylder 30 år.

16. november 2017

Flere end 130.000 danske elever, studerende, undervisere og frivillige er gennem de seneste 30 år rejst ud i Europa og har dygtiggjort sig gennem EU’s uddannelsesprogram Erasmus+. I alt har ni millioner unge europæere benyttet sig af programmet, der går ud på at styrke læring på tværs af europæiske landegrænser.

I år fejrer Erasmus+ 30 års fødselsdag. Det markeres med en konference fredag den 17. november 2017, hvor der bliver stillet skarpt på resultaterne og effekterne af programmet. Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind åbner konferencen og mener, at programmet har stor betydning – både for den enkelte elev, studerende og underviser og for samfundet.

- Erasmus+ er europæisk dannelse, når det er bedst. For i mødet med andre kulturer vokser man som menneske. Det er her, man dannes. Med Erasmus+ bygger vi broer og ikke barrierer. Og det er, måske mere end nogensinde, vigtigt i en tid, hvor mentale mure truer Europa. Derfor har vi brug for unge, der forstår Europa og har et internationalt udsyn, siger Søren Pind.

Ministeren henviser til en nylig evaluering, der viser, at deltagere i Erasmus+ efter et udlandsophold eksempelvis får en mere positiv holdning til kulturelle forskelle. De samlede resultater af den omtalte evaluering skal præsenteres på konferencen og føde ind til det nye program for Erasmus+ i 2020.

Ud over uddannelses- og forskningsminister Søren Pind, så taler EU-kommissær Margrethe Vestager om EU og perspektiverne for det europæiske uddannelsesarbejde. Og repræsentanter for uddannelsessektoren vil på konferencen debattere fremtidsperspektiverne for Erasmus+.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Kontorchef Peter Grønnegaard, Styrelsen for Uddannelse og Forskning, tlf. 7231 7820, pegr@ufm.dk 
Pressekonsulent Trine Søndergaard, Uddannelses- og Forskningsministeriet, tlf. 7231 8009, tri@ufm.dk

Senest opdateret 16. november 2017