Gå til indhold

Studerende får ret til at udarbejde og forsvare afsluttende opgaver individuelt

29. juni 2017
Som andet tiltag i en frihedspakke til studerende vil uddannelses- og forskningsminister Søren Pind give alle studerende mulighed for selv at vælge, om de vil skrive og forsvare deres afsluttende opgaver individuelt.

Flere studerende har efterspurgt muligheden for at kunne vælge gruppeeksamen fra, når de skal skrive og forsvare deres afsluttende opgave, for eksempel deres bacheloropgave eller kandidatspeciale. Det får de nu mulighed for.

Det bliver andet tiltag i Søren Pinds frihedspakke til studerende på de videregående uddannelser.

- Vi skal ikke fra centralt hold beslutte, om studerende skal afslutte deres studier i en gruppe eller alene. Det skal de have frihed til selv at vælge. Alt andet er urimeligt. Det frie individuelle valg er en vigtig del af at være studerende, siger Søren Pind.

I 2012 blev gruppeeksamen på de videregående uddannelser genindført, efter at det havde været afskaffet i en årrække. Siden da har det været op til uddannelsesinstitutionerne at beslutte, om studerende skulle skrive og forsvare deres afsluttende opgaver individuelt eller i en gruppe. Fra næste år kan studerende vælge gruppeeksamen fra.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Kontorchef Mikkel Leihardt, tlf.: 7231 8015, mle@ufm.dk
Pressesekretær Kristina Mie Hansen, tlf.: 7231 8012, kmh@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside