Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser 2018 30 millioner til ny viden om nye digitale teknologier

30 millioner til ny viden om nye digitale teknologier

Søren Pind vil styrke virksomheders adgang til viden om big data og kunstig intelligens. Han giver nu universiteterne et særtilskud på 30 millioner kroner, som for eksempel kan bruges til initiativer inden for nye teknologier.

04. januar 2018

Teknologien udvikler sig med lynets hast, og meget tyder på, at digitale teknologier vil forandre store dele af vores hverdag. Det gælder også produktionen i de danske virksomheder, når kunstig intelligens og big data bliver en integreret del af virksomhedernes forretningsgange.

Hvis danske virksomheder skal udnytte potentialet i de digitale teknologier, skal de have adgang til ny viden om, hvordan de kan anvendes. Det kan for eksempel være, hvordan kundedata kan hjælpe til at udvikle produkter, som passer til forbrugernes ønsker og behov.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind afsætter derfor 30 millioner kroner til landets otte universiteter, som giver universiteterne mulighed for nogle ekstra aktiviteter, for eksempel inden for big data, algoritmer og effekten af sociale medier:

- Den teknologiske udvikling giver erhvervslivet helt nye muligheder for at ændre deres forretningsgange og udvikle produkter, som matcher behovene hos morgendagens forbrugere. Danske virksomheder skal have et forspring og ligge forrest i feltet inden for nye teknologier som kunstig intelligens og store datamængder. Ved at styrke forskningen, har Danmark en gylden mulighed for at komme i front. Det vil bringe os godt ind i fremtiden, siger Søren Pind.

De 30,4 millioner kroner fordeles til landets otte universiteter, som hver får 3,8 millioner kroner.

- Med denne her ekstra bevilling til landets universiteter kan de alle sammen lave nye tiltag på et område, der hører fremtiden til. Jeg er optaget af, hvordan de store datasæt udnyttes bedst muligt, hvordan algoritmerne derinde reelt påvirker vores adfærd i dag, og hvilken effekt sociale medier har på vores unge. Jeg håber, forskningen kan gøre os klogere på for eksempel de områder, siger Søren Pind.

Regeringen offentliggjorde tidligere i december en ny strategi for dansk forskning og innovation – ”Danmark – klar til fremtiden”. Regeringen lægger i strategien op til, at forskning og innovation skal styrke udvikling og anvendelse af nye teknologiske muligheder til gavn for Danmark.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Pressekonsulent Trine Søndergaard, tlf. 7231  8009, tri@ufm.dk

Senest opdateret 04. januar 2018