Gå til indhold

Få en forsker hjem i stuen og lær nyt

01. marts 2018
Er du nysgerrig på, hvad big data kan, eller hvorfor vi egentlig dør? Fra i dag kan du gratis bestille en forsker, som kommer hjem til dig selv eller på dit job og fortæller om det vildeste fra deres forskning. Vi skal være nysgerrige og have ny viden hjem i stuerne, siger Søren Pind.

Kan man smage, at muslingen er fra Limfjorden, eller at guleroden er fra Lammefjorden? Hvordan ser fremtidens kræftbehandling ud? Og hvordan lagres erindringer i din hjerne? Det er nogle af de foredrag, du fra i dag gratis kan bestille.

Når den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn forløber fra den 20.-26. april, rykker forskere fra forskellige fagområder ud i hele landet og indvier børn, unge og voksne i deres forskning.

Uddannelses- og Forskningsministeriet arrangerer festivalen, og i år er der mere end 270 foredrag at vælge imellem.

- Der gemmer sig fascinerende viden på forskergangene, som vi nu kan få hjem i stuen. Uden at vi måske går og tænker over det, har forskningen en kolossal betydning for os alle, og vi nyder godt af den hvert minut, når vi læser nyheder på mobilen, kører tog eller får medicin. Jeg håber, at unge som ældre er nysgerrige på viden og på at lære nye ting, og at de griber muligheden for at invitere en af Danmarks skarpeste hjerner, siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.

Bestil en forsker

Alle kan bestille et foredrag, for eksempel virksomheder, skoler, foreninger, institutioner og endda også private i eget hjem. De eneste betingelser er, at man kan stille med et lyttende publikum på mindst 20 personer og kan tilbyde passende rammer.

Foredraget er gratis, men du skal kunne dække eventuelle transportomkostninger for forskeren, hvis vedkommende ikke er tilknyttet et universitet.

I 2017 blev der bestilt 524 foredrag, som blev afholdt i hele landet.

Det er muligt at bestille en forsker til Forskningens Døgn fra den 1. marts og frem til den 3. april.

Om Forskningens Døgn

Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år i slutningen af april måned med over 700 events og foredrag i hele landet og mere end 75.000 besøgende.

Forskningens Døgn har til formål at:

  • Hylde forskningens helt grundlæggende element af ’nysgerrighed’
  • Etablere mødesteder for forskere og befolkning
  • Sætte fokus på, hvordan forskning og innovation er med til at løse samfundets udfordringer
  • Inddrage borgerne i forskning og skabe flere relationer mellem samfund og forskere

For yderligere oplysninger, kontakt:

Kommunikationskonsulent Line Svenningsen, tlf.: 7231 8216, e-mail: lines@ufm.dk
Specialkonsulent Katja Gunnertoft Bojsen, tlf.: 7231 8344, e-mail: kabo@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside