Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser 2018 Forskningen flytter ind i storcenteret

Forskningen flytter ind i storcenteret

Nu kan du også komme tæt på videnskaben, når du shopper. Som et led i Forskningens Døgn flyttes originale dyre- og plantegenstande fra forskningens verden for første gang ud af museet og ind i et shopping-center. Forskning på Farten hedder udstillingen, og den åbner med levende dyr.

23. april 2018

Hvor mange gange slår et menneskehjerte på en dag? Hvad kan 15.000 blæksprutter i sprit bruges til? Og hvor kraftig er din hjerterytme sammenlignet med en hvals?

Svarene på den slags spørgsmål skal normalt findes på Statens Naturhistoriske Museum og Experimentarium. Men nu ser en usædvanlig nyskabelse dagens lys: Onsdag åbner en forskningsudstilling for både børn og voksne inde midt i storcenteret Field’s i Ørestaden på Amager.

Udstillingen er en del af Forskningens Døgn, og er arrangeret af Statens Naturhistoriske Museum, Experimentarium og Uddannelses- og Forskningsministeriet.

”Videnskaben rummer en lang række fantastiske historier og oplevelser, som begejstrer os og giver nye opdagelser. Med Forskning på Farten kommer videnskaben ud i vores dagligdag. Jeg håber, det fører til en masse spændende oplevelser i videnskabens verden og lyst til at fordybe sig i viden”, siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.

Krokodillekraniet, løvehjertet og de 70 andre museumsgenstande, der vises frem på udstillingen, kommer fra Statens Naturhistoriske Museum. Det er første gang i Danmark, at museets genstande tager på turné i shoppingcentre.

Ved åbningen af Forskning på Farten onsdag d. 25. april kan de besøgende få nærkontakt med levende dyr. Det gælder både slanger, firben, øgler og insekter som er på besøg fra Zoologisk Have København.

I udstillingen kan man også studere kraften i ens eget hjerteslag med et interaktivt hjertespringvand, der kommer fra Experimentarium. Installationen måler forsøgspersonens hjerterytme via en EKG-måler, og sammenligner det med hjerterytmen fra en hval, en giraf og en elefant.

Udstillingen har fået titlen Forskning på Farten, og formålet er at bringe forskningen tæt på borgerne i dagligdagen ved at bringe museumsgenstandene ud, hvor folk færdes.

Rejseudstillingen vil kunne ses i Fields ind til den 8. maj. Herefter vil den kunne opleves i forskellige storcentre rundt omkring i landet i løbet af 2018.

Forskning på Farten åbner i Field’s i Ørestaden onsdag d. 25. april 2018 kl. 15 -16 på Metropladsen, plan 0.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Pressesekretær Kristina Mie Hansen, tlf.: 7231 8012, e-mail: kmh@ufm.dk
Projektleder Katja Gunnertoft Bojsen, tlf.: 7231 8344, e-mail: kabo@ufm.dk 

Senest opdateret 23. april 2018