Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser 2018 Invitation til pressen: H.K.H. Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsminister Søren Pind åbner Forskningens Døgn på IT-Universitetet

Invitation til pressen: H.K.H. Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsminister Søren Pind åbner Forskningens Døgn på IT-Universitetet

Igen i år står april måned i forskningens tegn, når den landsdækkende videnskabsfestival Forskningen Døgn løber af stablen. Festivalen skydes i gang med et festligt åbningsarrangement om hacking på IT-Universitetet i København den 19. april. Pressen er velkommen.

16. april 2018

Vi har alle hørt om hackere – men hvem er hackerne egentlig, hvordan arbejder de, og hvilken trussel udgør de mod privatpersoner, virksomheder og nationalstater? Findes der også ’gode’ hackere?

Når Forskningen Døgn åbner for 14. år i træk, bliver det i selskab med H.K.H. Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsminister Søren Pind til et arrangement om hacking.

Under åbningen vil tre it-sikkerhedseksperter fortælle om hackerne, og hvad man kan gøre for at stoppe dem:

• Søren Debois, forsker i it-sikkerhed på IT-Universitetet i København
• Lars Findsen, chef for Forsvarets Efterretningstjeneste
• Lone Juul Dransfeldt Christensen, certificeret etisk hacker hos PwC

ITU’s rektor Mads Tofte og uddannelses- og forskningsminister Søren Pind vil også holde tale. Efter åbningsceremonien vil H.K.H. Kronprinsessen og ministeren blive vist rundt og se de forskellige aktiviteter i ’Hackerzonen’ i ITU’s atrium.

Der vil være mulighed for at fotografere ved H.K.H. Kronprinsessens ankomst, under åbningsceremonien og ved udvalgte positioner under rundvisningen i Hackerzonen. 

Åbningen finder sted:


Torsdag d. 19. april 2018 kl. 12.45 - 14.00
IT-Universitetet
Rued Langgaards Vej 7,
2300 København S

Seneste ankomsttidspunkt for pressen er kl. 12.30

OBS: Ingen presseadgang uden forudgående tilmelding.
Tilmelding: Senest onsdag den 18. april kl. 12.00 til forsk@ufm.dk

Forskningens Døgn er Uddannelses- og Forskningsministeriets landsdækkende videnskabsfestival, der løber fra den 20.– 26. april med over 700 events og foredrag.

 


For yderligere oplysninger, kontakt:

Pressesekretær Kristina Mie Hansen, tlf.: 7231 8012, e-mail: kmh@ufm.dk

Senest opdateret 16. april 2018