Gå til indhold

Mange af verdens største forskningsfaciliteter forener Big Science med big business i København

26. februar 2018
Repræsentanter fra verdens største højteknologiske forskningsfaciliteter samles for første gang til fælles konference. Her vil de præsentere udbud for mere end 12 milliarder euro i ordrer til virksomhederne.

Når det Europæiske Rumagentur sender astronauter ud i rummet, eller når ITER i et stort anlæg i Frankrig skal forsøge at genskabe den energikilde, der driver solen og stjernerne, og dermed udvinde fusionsenergi, så skal der indkøbes alt fra selv den mindste skrue til højteknologisk rådgivning. Ofte med meget høje krav til kvalitet og innovation.

Den højteknologiske branche kaldes Big Science, og for første gang er ni af verdens største forskningsfaciliteter gået sammen om at skabe Big Science Business Forum for at kunne præsentere deres udbud for den europæiske industri. Udbuddene spænder over rådgivende ingeniørarbejde og arkitektopgaver til avanceret teknisk udstyr, betonarbejde og strålingsresistente materialer, og udbuddene løber op i mange milliarder euro.

Konferencen finder sted i Tivoli Kongrescenter i København med Uddannelses- og Forskningsministeriet og BigScience.dk som værter den 26.-28. februar 2018. 1000 deltagere fra over 500 virksomheder og organisationer og fra cirka 30 lande har allerede meldt sig til.

- Den mest avancerede forskning udvider konstant grænserne for, hvad vi ved, kan og forestiller os. Forskningen kurerer sygdomme, der før var uhelbredelige, den ændrer den måde, vi kommunikerer med hinanden, og det er ikke usandsynligt, at den løser verdens behov for energi. Meget af den mest avancerede forskning foregår hos Big Science-faciliteterne, og deres behov for højteknologiske løsninger giver private virksomheder store muligheder for innovation og vækst. Jeg glæder mig til at byde velkommen til nogle af verdens førende forskningsinstitutioner og innovative virksomheder, siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.

Big Science Business Forum 2018 bliver den første one-stop-shop for virksomheder fra hele Europa, hvor de på ét sted over få dage kan få indsigt i Big Science-organisationernes fremtidige investeringer og indkøb.

Konferencen er arrangeret af organisationerne CERN, EMBL, ESA, ESO, ESRF, ESS, European XFEL, F4E, og ILL. Yderligere ni Big Science organisationer har tilsluttet sig det omfattende konferenceprogram: ALBA, DESY, ELI-NP, ENEA, FAIR, MAX IV, SCK•CEN – MYRRHA, PSI og SKA.

På konferencen kan man i udstillingsområdet møde 200 forskellige organisationer og virksomheder, samt deltage i konferencesessioner om Big Science markedet. Derudover har deltagerne mulighed for at booke hinanden til 1-1 forretningsmøder, samt deltage i eksklusive guidede ture til European Spallation Source og MAX IV i Lund, Sverige.

Hovedtalere til konferencens åbning er direktørerne fra de ni organiserende Big Science organisationer, samt EU's kommissær for forskning, videnskab og innovation, Carlos Moedas, og Danmarks uddannelses- og forskningsminister Søren Pind

Handlinger tilknyttet webside