Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser 2018 Nu kan studenter blive studieklar på teknisk værksted

Nu kan studenter blive studieklar på teknisk værksted

Nu tilbydes et ”praktikum” på tre tekniske erhvervsakademiuddannelser, hvor studerende med gymnasial baggrund kan komme på værksted inden studiestart. Baggrunden er, at studerende med en gymnasial baggrund ofte ikke har samme viden om tekniske forhold som studerende med en erhvervsfaglig baggrund.

11. september 2018

Hver femte studerende på erhvervsakademierne falder fra. På nogle af de tekniske erhvervsakademiuddannelser er tallet endnu højere, og det gælder især studerende med en gymnasial baggrund.

For at øge rekrutteringen og mindske frafaldet på de tekniske uddannelser, har uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers netop godkendt en ny forsøgsordning – et såkaldt praktikum, hvor nyoptagne med en gymnasial baggrund får mulighed for at tage på et fireugers teknisk værkstedskursus inden studiestart.

- Med det her praktikum giver vi studerende med en gymnasial baggrund mulighed for at komme på et bedre teknisk niveau inden studiestart. Målet er, at vi over tid kan mindske frafaldet og få flere til at søge de tekniske uddannelser, siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

Forsøgsordningen understøtter regeringens målsætning om at få flere unge til at vælge en videregående uddannelse inden for STEM-området. 

Det nye praktikum, som har været efterspurgt af erhvervsakademierne, er et treårigt forsøg. Det vil omfatte studerende, der bliver optaget på tre tekniske erhvervsakademiuddannelser - automationsteknolog, driftsteknolog og energiteknolog - som tilsammen udbydes i næsten alle regioner.

De tre uddannelser er omfattet af forsøget, fordi det er de uddannelser, hvor frafaldet efter første studieår er størst. 32 procent af de studerende med en gymnasial baggrund, som i 2016 blev optaget på disse uddannelser, faldt fra deres uddannelse efter et år. For studerende med en faglært baggrund var frafaldet kun på 17 procent.


For yderligere information, kontakt:

Vedr. forsøgsordningen: Chefkonsulent Carsten Aabo, tlf. 7231 7865, caa@ufm.dk
Vedr. uddannelses- og forskningsministeren: Pressetelefonen, tlf. 7231 8181.

Senest opdateret 11. september 2018