Gå til indhold

Ny redegørelse stiller skarpt på forskning og uddannelse i Danmark

19. december 2018
Der er store gevinster at høste af forskningen og den viden, der udspringer fra vores videregående uddannelsesinstitutioner. Det viser anden udgave af Uddannelses- og Forskningspolitisk Redegørelse, som bl.a. ser nærmere på dimensionering, frafald og udviklingen i privat forskning og udvikling.

Hvor meget er uddannelsesniveauet steget i Danmark de sidste ti år? Hvordan har frafaldet på de videregående uddannelser udviklet sig? Og hvad er status for forskning og udvikling i de private virksomheder? Det er nogle af spørgsmålene, som Uddannelses- og Forskningspolitisk Redegørelse 2018 ser på.

Redegørelsen giver status på centrale nøgletal og politiske målsætninger, en række analytiske dyk ned i de videregående uddannelser og nye analyser af erhvervslivets forskning og udvikling siden finanskrisen.

Redegørelsen ser også på omfanget og den videnskabelige gennemslagskraft af dansk forskning. Og på hvordan de senere års ændringer i optaget på de videregående uddannelser forventes at påvirke de nyuddannedes beskæftigelse fremadrettet.

- Uddannelse og forskning er super vigtig for en god fremtid for Danmark, og vi skal hele tiden se på, hvordan vi kan gøre tingene bedre. Det er der mange holdninger til og visioner for, men vi skal have tal og fakta på plads. Redegørelsen bidrager til et solidt videngrundlag, som vi kan stå på, når vi taler om uddannelser og forskning i fremtiden, siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

Det er anden gang, at Uddannelses- og Forskningsministeriet offentliggør en samlet redegørelse, som giver et analytisk ståsted for hele ministeriets ressortområde.

Uddannelses- og Forskningspolitisk Redegørelse 2018 indeholder kapitler om:

  • Nøgletal over uddannelses- og forskningsområdet
  • Status på uddannelsespolitiske målsætninger
  • Status på forsknings- og innovationsområdet
  • Gevinsten af videregående uddannelse
  • Betydningen af dimensionering
  • Frafaldet på de videregående uddannelser
  • Erhvervslivets forskning og udvikling

Kontakt:

Ministeriets pressetelefon: 7231 8126

Handlinger tilknyttet webside