Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser 2018 Nyt innovationscenter i Boston skal styrke kontakten til Harvard og MIT

Nyt innovationscenter i Boston skal styrke kontakten til Harvard og MIT

Et innovationscenter i Boston skal gøre det lettere for danske forskere og virksomheder at få kontakt til stærke amerikanske partnere på for eksempel Harvard og MIT. Det er vigtigt for at fremme dansk forskning og innovation, siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.

02. marts 2018

Danske forskere og virksomheder er blandt de førende i verden inden for life science-forskning. Den position skal vi fastholde og styrke. 

Regeringen vil derfor etablere et innovationscenter i Boston – tæt på eliteuniversiteter som Harvard og MIT, som huser nogle af verdens stærkeste forskningsmiljøer.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind er optaget af, at det bliver lettere for danske forskere og små og mellemstore virksomheder at få kontakt til partnere fra verdens fremmeste forskningsmiljøer:

- Det løfter vores forskning og gør gode ideer endnu bedre, når vi samarbejder med de bedste i verden. Et innovationscenter i Boston vil gøre afstanden mellem Danmark og USA mindre, så vi kan skabe de rigtige kontakter og hente relevant viden og ny teknologi hjem til Danmark, siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.

I Boston er der udover et stærkt forskningsmiljø en stor medicinal- og farmaceutisk industri og et attraktivt miljø for iværksætteri og entreprenørskab.

- Centret i Boston vil give ambitiøse, danske start-ups og vækstvirksomheder en stærk adgang til partnere og finansiering, som kan hjælpe dem til at opskalere og bane vejen for deres videre internationale vækst. Så de kan blive morgendagens danske eksportsuccesser, siger udenrigsminister Anders Samuelsen.

Det nye innovationscenter er et initiativ i regeringens vækstplan for life science.

De danske innovationscentre

Med det nye innovationscenter i Boston har Danmark otte innovationscentre, som bygger bro mellem dansk forskning, videregående uddannelser, virksomheder og nogle af verdens førende innovations- og vækstmiljøer.

De nuværende innovationscentre ligger i Silicon Valley, Shanghai, München, São Paulo, Seoul, New Delhi og Tel Aviv. Centrene drives i samarbejde mellem Uddannelses- og Forskningsministeriet og Udenrigsministeriet.

Centrene hjælper danske uddannelses- og forskningsinstitutioner samt virksomheder med at få nem adgang til den nyeste lokale viden, teknologi, relevante netværk, samarbejdspartnere og finansiering.

Samtidig arbejder innovationscentrene for at tiltrække ny viden, forskningsfinansiering, talent og investeringer til Danmark.

Vækstplan for life science

Vækstplanen for life science følger op på aftalen om erhvervs- og iværksætterinitiativer mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre af 12. november 2017. Erhvervsministeren vil følge op med aftaleparterne bag erhvervs- og iværksætteraftalen med hensyn til den nærmere udmøntning af puljen på 30 mio. kr. årligt, der med erhvervs- og iværksætteraftalen er afsat til initiativer i vækstplanen.


 

For yderligere oplysninger, kontakt:

Uddannelses- og Forskningsministeriet: Pressetelefonen, tlf.: 7231 8181
Udenrigsministeriet: Kasper Thams Olsen, tlf.: 6197 9031

Senest opdateret 03. februar 2020