Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser 2018 Professor Jens Kehlet Nørskov ny formand for Danmarks Grundforskningsfond

Professor Jens Kehlet Nørskov ny formand for Danmarks Grundforskningsfond

Uddannelses- og forskningsministeren har netop udpeget professor og katalyseforsker Jens Kehlet Nørskov, Danmarks Tekniske Universitet, til ny formand for Danmarks Grundforskningsfond per 1. januar 2019. Jens Kehlet Nørskov afløser professor Liselotte Højgaard.

16. november 2018

Billede til pm.

Den internationalt førende katalyseforsker og professor Jens Kehlet Nørskov vendte i sommer hjem til Danmarks Tekniske Universitet (DTU) efter otte år på Standford University, USA. På DTU leder han det nye Center for Katalyseteori.

Han forsker bl.a. i, hvordan katalyse kan være nøglen til grøn omstilling og være med til at løse væsentlige klimaudfordringer.

Fra årsskiftet er han også ny formand for Danmarks Grundforskningsfond.

- Jens Kehlet Nørskov er uden tvivl en af Danmarks dygtigste forskere, som vi skal være stolte af at have i Danmark. Han er internationalt anerkendt for sin forskning og har en stor ledelsesmæssig tyngde. Det er en stærk profil, der nu skal stå i spidsen for Danmarks Grundforskningsfond og arbejde for, at vi får endnu flere fundamentale og forandrende nybrud og fastholde Danmark som førende forskningsnation, siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

Om sin nye post siger Jens Kehlet Nørskov:

- Jeg glæder mig enormt til at arbejde med Grundforskningsfonden. Fonden er måske det vigtigste enkeltbidrag til det enestående omdømme, som dansk forskning har internationalt, og det er afgørende, at det succesfulde arbejde, som den afgående formand har stået for, fortsættes.

Jens Kehlet Nørskov afløser Liselotte Højgaard, professor og klinikchef på Rigshospitalet. Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers takker den afgående formand:

- Liselotte Højgaard har leveret en fantastisk indsats som formand. Hun har arbejdet dedikeret og utrætteligt for at skabe gode rammer for, at de største forskningstalenter – på tværs af fagområder - kan skabe uforudsete gennembrud og nå op på højeste internationale niveau. Hun har også medvirket til at synliggøre, at grundforskning, som skabes ved ny, original viden, er afgørende for innovation og fornyelse, siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.


Kontakt:

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers: Ministeriets pressetelefon, tlf. 7231 8181.
Professor Jens Kehlet Nørskov, bestyrelsesformand for Danmarks Grundforskningsfond per 1. januar 2019,
Direktør Søren-Peter Olesen, Danmarks Grundforskningsfond, tlf. 2028 9706, e-mail:

Senest opdateret 02. juni 2020