Gå til indhold

Fem excellente forskere hyldes med Eliteforsk-priser

27. februar 2019
HKH Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers uddeler EliteForsk-priser til fem af Danmarks bedste yngre forskere. De hyldes for deres fremragede forskningsresultater, som skaber opmærksomhed om dansk forskning på topplan inden for sundhed, naturvidenskab og statskundskab.

Omdrejningspunktet for årets fem Eliteforsk-vindere spænder vidt fra bittesmå atomer og proteiner i vores celler - til diabetes, hvalers lyde og internationalt diplomati. På hver sin måde kan deres forskning få stor betydning for fremtiden.

D. 28. februar modtager de fem forskere hver 1,2 millioner kroner for deres resultater i forskningen. 1.000.000 kroner er øremærket til deres forskningsaktiviteter, mens 200.000 kroner er en personlig hæderspris. Priserne bliver uddelt af H.K.H. Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers ved et festligt arrangement i Operaen i København.

– I dag hylder vi de bedste. De allerdygtigste inden for deres forskningsområde. Prismodtagerne arbejder med til at løse store samfundsudfordringer, gøre os sundere og gøre os klogere på os selv og samfundet. Forskerne modtager EliteForsk-priserne for deres flotte resultater og for deres utrættelige arbejde for at nå resultater trods de forhindringer og omveje, som er et grundvilkår i al forskning, og når man vil skabe noget nyt, siger Tommy Ahlers.

Modtagerne af Eliteforsk-priserne 2019

Ved samme begivenhed modtager tyve ph.d.-studerende EliteForsk-rejsestipendier på 200.000 kr. Med stipendierne kan de studerende rejse ud i verden og dygtiggøre sig ved nogle af verdens bedste forskningsmiljøer.

– Når vi rejser ud, opnår vi nye erkendelser, og ser tingene fra en lidt anden side. Med EliteForsk rejsestipendierne får de unge forskere mulighed for at hente inspiration og danne netværk på de bedste universiteter rundt om i verden. Det er værdifuldt for de ph.d.-studerendes fremtid og for Danmark, som får gavn af talenternes nye viden og forbindelser, siger Tommy Ahlers.

For yderligere oplysninger, kontakt:
Kommunikationskonsulent i Uddannelses- og Forskningsministeriet, Ingeborg Marie Nielsen:
Telefon 7231 8654 eller e-mail imen@ufm.dk 

Handlinger tilknyttet webside