Gå til indhold

Forskningen banker på hjemme hos dig

01. marts 2019
Har du nogensinde overvejet, hvorfor vi får cravings og bare ikke kan lade være med at spise en bestemt slags mad? Eller hvorfor vi dør og ikke kan leve for evigt? Er det nogle af de spørgsmål, du godt kan tænke dig svar på, så har du nu muligheden for at bestille et foredrag fra en forsker.

Der forskes i mange forskellige ting. Og nu kan børn, unge og voksne med over 250 foredrag i hele landet få indblik i spændende dansk forskning. Hør f.eks. en forsker fortælle om, hvordan minder lagres i hukommelsen, og hvad der sker med dem, når vi glemmer dem. Eller hvordan vi skaber fremtidens energiløsninger. Du kan også få svar på, hvordan dyrlæger forsker. Det er nogle af de foredrag, du fra i dag gratis kan bestille, når den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn løber fra den 24.-30. april.

Uddannelses- og Forskningsministeriet arrangerer festivalen, og igen i år er der mere end 250 foredrag at vælge imellem.

- Forskning er fascinerende, og forskning er vigtig for vores fremtid. Men forskning skal være mere synlig i vores hverdag, og den skal pirre vores nysgerrighed. Derfor er jeg stor fan af Forskningens Døgn, der giver alle borgere mulighed for at komme helt tæt på forskningen og få den fortalt af forskerne selv. Så book en forsker og bliv en smule klogere, siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

Bestil en forsker
Fra i dag kan du gratis bestille en forsker, som kommer hjem til dig, på dit job eller et andet sted og fortæller om deres forskning. Alle - for eksempel virksomheder, skoler, foreninger, institutioner og endda også private i eget hjem – kan bestille et foredrag. De eneste betingelser er, at man kan stille med et lyttende publikum på mindst 20 personer og kan tilbyde passende rammer.

Foredraget er gratis, men man skal kunne dække eventuelle transportomkostninger for forskeren, hvis vedkommende ikke er tilknyttet et universitet.

I 2018 blev der bestilt 526 foredrag, som blev afholdt i hele landet.

Det er muligt at bestille en forsker til Forskningens Døgn fra den 1. marts og frem til den 29. marts.

Om Forskningens Døgn
Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år i slutningen af april måned med over 700 events og foredrag i hele landet og mere end 70.000 besøgende.

Forskningens Døgn har til formål at:

  • Hylde forskningens helt grundlæggende element af ’nysgerrighed’
  • Etablere mødesteder for forskere og befolkning
  • Sætte fokus på, hvordan forskning og innovation er med til at løse samfundets udfordringer
  • Inddrage borgerne i forskning og skabe flere relationer mellem samfund og forskere.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Kommunikationskonsulent Nynne Jespersen Lee, tlf.: 7231 8107, e-mail: nljl@ufm.dk

Specialkonsulent Lisbeth Rosenørn, tlf.: 7231 8312, e-mail: lro@ufm.dk

Fra i dag kan du gratis bestille en forsker, som kommer hjem til dig, på dit job eller et andet sted og fortæller om deres forskning. 

Handlinger tilknyttet webside