Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser 2019 Invitation til pressen: EliteForsk-prisuddelingen 2019

Invitation til pressen: EliteForsk-prisuddelingen 2019

Den 28. februar 2019 overrækker H.K.H. Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers årets EliteForsk-priser til fem fremragende forskere i Operaen i København.

22. februar 2019

Uddannelses- og Forskningsministeriet uddeler hvert år fem EliteForsk-priser på 1,2 millioner kroner til nogle af Danmarks dygtigste og mest talentfulde forskere. Ved samme lejlighed uddeles op til tyve EliteForsk-rejsestipendier på 200.000 kroner til talentfulde forskerstuderende.

Pressen er velkommen

Arrangementet finder sted:

Torsdag den 28. februar, kl. 13.00-16.30
Operaens foyer,
Ekvipagemestervej 10,
1438 København K

Tilmelding fra pressen skal ske via e-mail til imen@ufm.dk senest den 27. februar klokken 12.00. Navn og medie bedes oplyst i mailen.

Der udsendes en pressemeddelelse før arrangementet, og der lægges billeder og mere information om prismodtagerne på ministeriets hjemmeside og sociale medier i forbindelse med arrangementet.

Om arrangementet

De fem EliteForsk-prismodtagere er dagens faglige omdrejningspunkt. I samtale med moderater Peter Lund Madsen vil de fortælle om deres forskningsgennembrud, deres aftryk på videnskaben og samfundet og deres vej til dansk topforskning.

Dagens hovedtaler er professor Jens Kehlet Nørskov fra Danmarks Tekniske Universitet, der i 2018 blev prishædret som den 12. modtager af UNESCOs Niels Bohr Guldmedalje.

De musikalske indslag leveres af den færøske kunstner Teitur og musiker Gustaf Ljunggren.

De øvrige deltagere i arrangementet er personligt inviterede prismodtagere, forskere og repræsentanter fra den danske forskningsverden.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Kommunikationskonsulent Ingeborg Marie Nielsen, tlf.: 7231 8654, e-mail: imen@ufm.dk

Senest opdateret 22. februar 2019