Gå til indhold

Tina Fanø er ny formand for Danmarks Innovationsfond

21. februar 2019
Uddannelses- og forskningsministeren har netop udpeget Tina Fanø, koncerndirektør i Novozymes, til ny formand for Danmarks Innovationsfond. Tina Fanø afløser Jens Maaløe, der har været formand siden 2015.

Tina Fanø

Det er en af dansk erhvervslivs topfolk, der 1. april tager over som formand for Danmarks Innovationsfond.

- Innovationsfonden er afgørende for, at forskning og viden kan omsættes til innovation, der skaber værdi for Danmark. Tina Fanø har stor erfaring i netop at få forskning og innovation til at give værdi for virksomheder og Danmark, så Tina Fanø er den rette formand for fonden i fremtiden, så vi kan skabe endnu flere virksomheder på baggrund af solid og banebrydende forskning. Jeg ser frem til samarbejdet, siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

Tina Fanø har med sine 26 år hos Novozymes stor erfaring med forskning, innovation og kommercialisering af forskningsresultater. Derudover har hun bestyrelseserfaring fra højteknologiske virksomheder. Om sin nye post siger Tina Fanø:

- Innovationsfondens rolle som bindeled mellem forskning og innovation og erhvervslivet skaber enorm værdi for det danske samfund. Jeg glæder mig utroligt meget til at bidrage til dette som formand for bestyrelsen, hvor jeg vil arbejde aktivt for at fastholde og udbygge den unikke rolle, som Innovationsfonden har, når det kommer til at investere i alt fra banebrydende forskningsprojekter, over startups og helt unge iværksættere og til innovative produktionsvirksomheder og erhvervsforskere.

Den kommende formand Tina Fanø afløser Jens Maaløe, adm. direktør for Terma. Jens Maaløe har været medlem af bestyrelsen for Danmarks Innovationsfond siden oprettelsen i 2014 og formand for bestyrelsen siden 1. januar 2015.

- Jens Maaløe har været med i Innovationsfonden helt fra begyndelse, og har med sit drive været med til at understøtte forskning og innovation i Danmark. Fonden har siden 2014 hjulpet et utal af forskere med at få ideer ført ud i livet – så nemt som muligt. Innovationsfonden har gjort det meget lettere at få gjort ide til virkelighed, siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

Samtidig har Uddannelses- og forskningsministeren udpeget to nye medlemmer og genudpeget ét medlem til Danmarks Innovationsfonds bestyrelse. De to nye medlemmer er henholdsvis professor ved Datalogisk Institut, Københavns Universitet, Stephen Alstrup og ph.d., Research Director ved Massachusetts Institute of Technology, Lars Frølund, mens forbundsformand, Claus Jensen, Dansk Metal, er genudpeget for en étårig periode.

Med udpegningen af professor Stephen Alstrup får bestyrelsen et medlem, som både er aktiv forsker og har solid erfaring fra det private erhvervsliv med opstart og ledelse af egen virksomhed. Stephen Alstrup har dyb indsigt i digital udvikling og transformation og leder til dagligt med kollegaer store kunstig intelligens- og grundforskningsprojekter.*

Med udpegningen af research director og visiting fellow Lars Frølund som nyt bestyrelsesmedlem får bestyrelsen et medlem, som er forskningskyndig og arbejder med innovation i et af verdens fremmeste forsknings- og innovationsmiljøer i Boston. Lars Frølund har endvidere dyb viden om forudsætningerne for succesfulde samarbejder mellem universiteter og større virksomheder og det danske forskningssystem.

Genudpegningen af Claus Jensen styrker Danmarks Innovationsfonds arbejde i forbindelse med at fonden overtager opgaver fra Markedsmodningsfonden, da forbundsformand Claus Jensen sidder i begge fondes bestyrelser.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers: Ministeriets presse-telefon, tlf. 7231 8181.

Ny formand for Innovationsfonden pr. 1. april 2019 Tina Fanø: Presse- og mediechef Jens Bomholt, Innovationsfonden, tlf. 6190 5045.

 *er rettet d. 22/02/19

Handlinger tilknyttet webside