Gå til indhold

Hvornår havde du sidst besøg af en forsker?

02. marts 2020
Invitér en forsker på besøg og få svar på om enzymer kan redde menneskeheden? Eller lær, hvordan man bygger en satellit. Du kan også blive klogere på fædrelandet gennem foredrag som ’Hvornår blev Danmark Danmark? eller ’Dialekt i Danmark i dag’. Forskningens Døgns Bestil en Forsker-katalog er åbent

Forskere, der brænder for at dele deres viden, står klar til at komme på besøg på i dit hjem, på din arbejdsplads eller et helt tredje sted, hvor de kan fortælle om deres fascinerende viden og forskning. Og det er helt gratis.

Fra i dag kan du bestille et foredrag med en forsker, når den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn løber fra den 20.-26. april.

Uddannelses- og Forskningsministeriet arrangerer festivalen, og igen i år er der mere end 275 forskellige foredrag over hele landet at vælge imellem.

- Bestil en forsker-ordningen er særlig, fordi den bringer forskningen helt ud til danskerne i deres stuer, på skoler eller arbejdspladser. Det er rigtig vigtigt, at forskning er noget, som alle kan tage del i uanset, hvem du er, og hvor du bor. Jeg håber, at der er mange, der vil gøre brug af tilbuddet, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Bestil en forsker

Alle - for eksempel virksomheder, skoler, foreninger, institutioner og endda også private i eget hjem – kan bestille et foredrag. De eneste betingelser er, at man kan stille med et lyttende publikum på mindst 20 personer og kan tilbyde passende rammer.

Foredraget er gratis, men man skal kunne dække eventuelle transportomkostninger for forskeren, hvis vedkommende ikke er tilknyttet et universitet.

Det er muligt at bestille en forsker til Forskningens Døgn fra den 2. marts og frem til den 31. marts.

Om Forskningens Døgn

Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år i slutningen af april måned med over 700 events og foredrag i hele landet og mere end 60.000 besøgende.

Forskningens Døgn går ud på at:

  • Hylde forskningens helt grundlæggende element af ’nysgerrighed’
  • Etablere mødesteder for forskere og befolkning
  • Sætte fokus på, hvordan forskning og innovation er med til at løse samfundets udfordringer
  • Inddrage borgerne i forskning og skabe flere relationer mellem samfund og forskere.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Pressekonsulent, Nynne Jespersen Lee, tlf.: 7231 8107, e-mail: nljl@ufm.dk

Projektleder, Lotte Skov Holm, tlf.: 7231 8075, e-mail: lh@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside