Gå til indhold

Læreruddannelsen styrkes med 125 mio. kr. om året

06. december 2021
Partierne bag finansloven for 2022 er enige om et varigt løft af læreruddannelsen på 125 mio. kr. om året. Regeringen har et højt ambitionsniveau for læreruddannelsen, og løftet på de 125 mio. kr. årligt er vigtigt for det videre arbejde med uddannelsen.

En stærk og ambitiøs læreruddannelse er helt afgørende for, at vi kan give børn i Danmark en skolegang med faglighed, fællesskab og dannelse. Regeringen har netop modtaget en række anbefalinger til en ny og bedre læreruddannelse fra læreruddannelsens interessenter, lærere og studerende, og med løftet på 125 millioner kroner årligt er der nu et solidt grundlag for det videre arbejde med at styrke læreruddannelsen.

- Jeg er rigtig glad for, at partierne bag finansloven har en fælles ambition om, at vi skal have endnu bedre uddannede lærere i skoleklasserne i hele Danmark. For mig at se er læreruddannelsen en af de allervigtigste uddannelser i Danmark – og der er behov for, at uddannelsen bliver endnu bedre. Det giver den her aftale mulighed for, siger uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen.

Med finanslovsaftalen bliver der afsat 65 millioner kroner i 2022 og 125 millioner kroner årligt fra 2023 og frem til at styrke læreruddannelsen. Nu skal der ske en politisk drøftelse af, hvad pengene konkret skal bruges på, og hvordan de skal fordeles.

- Jeg ser frem til en politisk drøftelse af, hvordan vi forbedrer læreruddannelsen. Med de afsatte penge på finansloven og de anbefalinger til en nytænkt læreruddannelse, vi netop har modtaget, har vi et godt udgangspunkt for det videre arbejde med at forbedre læreruddannelsen, siger uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen.

Læreruddannelsen skal styrkes med afsæt i folkeskolens formålsparagraf og den danske pædagogiske tradition, med stor vægt på den brede dannelse, for både barnet og den studerende på uddannelsen, og et trygt børneliv præget af nysgerrighed, kritisk sans, fællesskab og sundt selvværd.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Uddannelses- og Forskningsministeriets pressetelefon: 7231 8181

Handlinger tilknyttet webside