Gå til indhold

Ny sommer- og erhvervspakke giver 22,5 millioner kroner til studenterforeningerne

04. juni 2021
Regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier har prioriteret 22,5 mio. til at genstarte studiemiljøerne på de videregående uddannelser. Det er en del af den sommer- og erhvervspakke til sårbare, mennesker med handicap, børn, unge og ældres trivsel, som regeringen har præsenteret d. 4. juni

Som en del af den sommer- og erhvervspakke regeringen d. 4. juni 2021 har præsenteret, er der afsat 22,5 mio. kr. til de frivillige studenterdrevne foreninger på de videregående uddannelsesinstitutioner. Efter at have haft helt eller delvist virtuel undervisning siden marts 2020, skal pengene bidrage til, at de studerende kan komme tilbage til et levende og attraktivt studiemiljø. Og her spiller studenterforeninger en stor rolle.

- De frivillige studenterforeninger leverer en meget vigtig og imponerende indsats. De er med til at give de studerende et spændende og indholdsrigt studieliv. Og efter et langt sejt træk med corona og nedlukning er der mere brug for dem end nogensinde før. Derfor er jeg glad for, at der i sommerpakken også er fundet penge til at genstarte studielivet, så alle vores studerende har et levende studiemiljø at vende tilbage til, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen

Pengene til studenterforeningerne er en del af de i alt 165 mio. kr. i den seneste sommer- og erhvervspakke fra regeringen og et flertal af Folketingets partier. Midlerne fordeles direkte til studenterforeningerne gennem den videregående uddannelsesinstitution, som foreningerne er knyttet til. Foreningerne får selv mulighed for at prioritere og disponere over midlerne, så de kan bruge dem, hvor det gør den største forskel.

Der er mange forskellige foreninger på de videregående uddannelsesinstitutioner, der kan få gavn af midlerne. Det kan være studenterforeninger, der arrangerer faglige oplæg, lektiecafeer eller aktiviteter på en konkret uddannelse. Det kan også være foreninger, der understøtter introarrangementer ved studiestart, sociale sammenkomster på studiet, en ny studiestart for de studerende, der er startet under COVID-19, eller noget helt andet.

I den kommende tid fortsætter forhandlinger i Uddannelses- og Forskningsministeriet om yderligere indsatser for at kompensere for det faglige efterslæb og mistrivslen.


For yderligere oplysninger:

Pressekonsulent Kasper Emil Tofthøj Jakobsen, tlf. 7231 8127, e-mail katj@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside