Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser 2022 Dialogen med Israel og Østrig om forskningssamarbejde om pandemiberedskab indstilles

Dialogen med Israel og Østrig om forskningssamarbejde om pandemiberedskab indstilles

Regeringen har besluttet at indstille dialogen med Østrig og Israel om et forskningssamarbejde om et pandemiberedskab.

25. februar 2022

Regeringen satte sidste år gang i en række initiativer for at stille Danmark bedre i den akutte bekæmpelse af corona-pandemien. Dialogen med Østrig og Israel om et forskningssamarbejde om pandemiberedskab blev igangsat, så Danmark ville stå stærkere i bekæmpelsen af COVID-19 og andre fremtidige pandemier.

- Jeg kan konstatere, at der ikke er opbakning blandt partierne bag finanslovsaftalen til det konkrete samarbejde. Derfor har vi meddelt vores partnere i Østrig og Israel, at vi ikke kan gå videre med det konkrete samarbejde. Det har de udtrykt forståelse for, siger uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen.

Ifbm. Finanslov 2022 blev der afsat 12,2 millioner kroner årligt i perioden 2022-2032 til at dække det danske bidrag til et internationalt forskningssamarbejde om pandemiberedskab.

- Under corona-pandemien har det været vigtigt for regeringen, at vi fik bragt flest mulige løsninger i spil. Vi engagerede os aktivt i de nye EU-forsknings- og innovationsindsatser, og vi afsøgte mulighederne for supplerende globalt samarbejde med stærke spillere. En lang række forsknings- og innovationsprojekter er nu godt i gang eller allerede gennemført, og vi har på kort tid oplevet store forskningsmæssige gennembrud. Situationen i dag er derfor en anden end for et år siden, siger uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen.

Beslutningen om ikke at gå videre med det konkrete samarbejde kommer ikke til at påvirke det øvrige forskningssamarbejde, Danmark har med de to lande, som begge er naturlige samarbejdspartnere inden for forskning og innovation. Danmark har blandt andet haft et innovationscenter i Israel siden 2016, og Israel har i mange år været associeret til EU’s rammeprogram for forskning. Både Israel og Østrig er stærke spillere inden for sundhedsforskning.

For yderligere oplysninger:

Pressehenvendelser kan rettes til Uddannelses- og Forskningsministeriets pressetelefon: 7231 8181

Pressemeddelelsen er opdateret d. 25/2/22 kl. 16:11. 

Senest opdateret 25. februar 2022