Gå til indhold

Presseinvitation: H.K.H. Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsministeren åbner Forskningens Døgn med nyt projekt, der skal inddrage borgere i at skabe mere bæredygtige danske fjorde

19. april 2022
Efter to år med corona er den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn tilbage på fuldt blus med flere end 700 events, rundvisninger og foredrag. I løbet af syv døgn forventes 70.000 besøgende at tage et kig ind i forskernes skatkammer.

Pressen inviteres hermed til åbning af Forskningens Døgn, der foregår i Roskilde. Her præsenteres et nyt klimaprojekt ”Fælles om fjorden”, der skal få borgere og lokalforeninger til at involvere sig i at skabe en mere bæredygtig udvikling i Danmarks fjorde.

På åbningsdagen er der specielt fokus på Roskilde Fjord, der ligesom andre fjorde i Danmark er påvirket af konsekvenserne af klimaforandringerne.

H.K.H. Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen vil deltage i denne 18. åbning af Forskningens Døgn med besøg på lokale foreningers stande og hands-on workshops.

H.K.H. Kronprinsessen vil desuden overvære en paneldebat, hvor forskere, uddannelses- og forskningsministeren samt foreningsrepræsentanter vil drøfte klima, borgerinddragelse og bæredygtige løsninger for Roskilde Fjord.

Åbningen af festivalen finder sted:

Fredag den 22. april kl. 14.30 – 16.00

På pladsen ved Vikingeskibsmuseet, 

Vindeboder 12, 4000 Roskilde

Pressen kan ankomme fra kl. 13.45. Seneste ankomsttidspunkt for pressen er kl. 14.25, hvor der er pressebriefing.

OBS: Ingen presseadgang uden forudgående tilmelding.

Tilmelding: Senest torsdag den 21. april kl. 16.00 til presse@ufm.dk 

Der vil være mulighed for at fotografere H.K.H. Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsministeren ved begyndelsen og afslutningen af arrangementet samt under rundvisningen på standene.

Handlinger tilknyttet webside