Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser 2022 Presseinvitation: H.K.H. Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsministeren åbner Forskningens Døgn med nyt projekt, der skal inddrage borgere i at skabe mere bæredygtige danske fjorde

Presseinvitation: H.K.H. Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsministeren åbner Forskningens Døgn med nyt projekt, der skal inddrage borgere i at skabe mere bæredygtige danske fjorde

Efter to år med corona er den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn tilbage på fuldt blus med flere end 700 events, rundvisninger og foredrag. I løbet af syv døgn forventes 70.000 besøgende at tage et kig ind i forskernes skatkammer.

19. april 2022

Pressen inviteres hermed til åbning af Forskningens Døgn, der foregår i Roskilde. Her præsenteres et nyt klimaprojekt ”Fælles om fjorden”, der skal få borgere og lokalforeninger til at involvere sig i at skabe en mere bæredygtig udvikling i Danmarks fjorde.

På åbningsdagen er der specielt fokus på Roskilde Fjord, der ligesom andre fjorde i Danmark er påvirket af konsekvenserne af klimaforandringerne.

H.K.H. Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen vil deltage i denne 18. åbning af Forskningens Døgn med besøg på lokale foreningers stande og hands-on workshops.

H.K.H. Kronprinsessen vil desuden overvære en paneldebat, hvor forskere, uddannelses- og forskningsministeren samt foreningsrepræsentanter vil drøfte klima, borgerinddragelse og bæredygtige løsninger for Roskilde Fjord.

Åbningen af festivalen finder sted:

Fredag den 22. april kl. 14.30 – 16.00

På pladsen ved Vikingeskibsmuseet, 

Vindeboder 12, 4000 Roskilde

Pressen kan ankomme fra kl. 13.45. Seneste ankomsttidspunkt for pressen er kl. 14.25, hvor der er pressebriefing.

OBS: Ingen presseadgang uden forudgående tilmelding.

Tilmelding: Senest torsdag den 21. april kl. 16.00 til presse@ufm.dk 

Der vil være mulighed for at fotografere H.K.H. Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsministeren ved begyndelsen og afslutningen af arrangementet samt under rundvisningen på standene.

Senest opdateret 24. juni 2022