Gå til indhold

H.M. Dronningen og uddannelses- og forskningsministeren uddeler Undervisningsprisen 2024 til syv dygtige undervisere

23. september 2024
Syv undervisere fra de videregående uddannelser modtager i dag Undervisningsprisen af H.M. Dronningen og uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund. De syv undervisere har udmærket sig ved at være nytænkende og blandt andet have et stort fokus på praksiserfaring i deres undervisning.

Rollespil, cases og inddragelse af folk fra erhvervslivet er blot nogle af de ting, der i år er med til at kendetegne den undervisning, som syv udvalgte undervisere fra en række videregående uddannelser hædres for med Undervisningsprisen 2024.

De syv udvalgte undervisere kommer fra vidt forskellige uddannelser. Men én ting går igen, når deres studerende skal fremhæve, hvorfor netop deres undervisning er så god. De prisvindende undervisere er nemlig ikke blege for at benytte alternative undervisningsmetoder, som for eksempel rollespil. Og så vægter underviserne det højt, at de studerende lærer, hvordan de kan bruge deres kompetencer, når de skal i job efter studiet.  

Undervisningsprisen uddeles for femte år i træk og går til udvalgte undervisere, som har formået at skabe en god og motiverende undervisning for studerende på de videregående uddannelser. Årets vindere underviser i alt lige fra teknisk navigation til international politik til arkitektur og design.

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund siger:

-  Det er afgørende for kvaliteten på vores videregående uddannelser, at vi har gode og dedikerede undervisere. Derfor er jeg enormt glad for endnu en gang at overrække undervisningsprisen til syv inspirerende og engagerende undervisere, der har gjort et stort indtryk på deres studerende.

- Gode undervisere er ikke kun med til at løfte det faglige niveau. De er også med til at forberede vores unge mennesker på den fremtid, der venter dem. Jeg er særligt imponeret over, hvordan årets vindere har evnet at tænke samspillet mellem erhvervsliv og uddannelse ind i deres undervisning. Det er et vigtigt fokus, at uddannelse kobles til den virkelighed, de studerende træder ud i efterfølgende. 

Fakta: De syv prisvindere af Undervisningsprisen 2024

  • Camilla Hedegaard Møller, lektor ved Det Kongelige Akademi, underviser og forsker i arkitektur og design
  • Iben Holm Fogstrup, lektor ved Professionshøjskolen Absalon, underviser i fysioterapi og sygdomslære
  • Jaume Castan Pinos, lektor ved Syddansk Universitet, underviser i international politik og globale udfordringer
  • Juljana Gjata Hjorth Jacobsen, lektor ved VIA University College, underviser på læreruddannelsen i tysk
  • Marie Kristine Kjelgaard, lektor ved MARTEC, underviser i teknisk navigation på skibsføreruddannelsen
  • Sofie Pedersen, lektor ved Roskilde Universitet, underviser i socialpsykologi
  • Vashanth Selvadurai, adjunkt ved Erhvervsakademiet Dania, underviser i strategisk markedsføring

Fakta om Undervisningsprisen

  • Undervisningsprisen gives med det formål at anerkende den store betydning, som inspirerende og engagerende undervisere har for de studerende og for undervisningsmiljøet på uddannelsesinstitutionerne.
  • Undervisningsprisen bidrager til at skabe øget opmærksomhed om underviserrollen og formidler gode eksempler på fremragende undervisning på de videregående uddannelser.
  •  Med prisen følger 500.000 kr. til hver af prismodtagerne. 300.000 kr. går til udviklingsaktiviteter, der understøtter et godt og engagerende undervisningsmiljø på prismodtagernes uddannelsesinstitution, mens 200.000 kr. er en personlig hæderspris.
  • Det er ledelserne med hjælp fra studerende på de videregående uddannelsesinstitutioner, der indstiller kandidater.
  • Indstillingerne vurderes af rektorkollegierne, som indstiller de udvalgte kandidater til uddannelses- og forskningsministeren.

For yderligere oplysninger:

Pressehenvendelser kan rettes til Uddannelses- og Forskningsministeriets pressetelefon: 7231 8181 eller mail: presse@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside