Gå til indhold

Prioritering til borgernær velfærd påvirker opgaver i Uddannelses- og Forskningsministeriet

30. august 2024
Regeringen har besluttet at omprioritere ressourcer fra statslig administration til borgernær velfærd. Uddannelses- og Forskningsministeriet bidrager til omprioriteringen med 35 stillinger ved blandt andet at reducere administrative opgaver.

Regeringen vil omprioritere, hvad der svarer til 1.000 årsværk fra statslig administration til den nære velfærd i kommuner og regioner i forhold til børn, ældre og sundhedsvæsnet.

Derfor har der været foretaget et opgavegennemsyn på tværs af hele staten med det formål at pege på opgaver, der kan begrænses eller bortfalde.

Uddannelses- og Forskningsministeriets andel af omprioriteringen medfører, at der på ministerområdet nedlægges 21 stillinger fra 2025 og 35 stillinger i alt, når arbejdsprogrammet er fuldt indfaset. Uddannelsesinstitutionerne er ikke omfattet af denne omprioritering.

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund siger:
 

- Det er helt naturligt, at en regering kigger på, om vi som land prioriterer vores ressourcer bedst muligt. Og den her regering mener, at den borgernære velfærd skal prioriteres højere. Det kræver, at andre opgaver må nedprioriteres eller helt bortfalde – så vi undgår, at det bare er færre medarbejdere, der skal løbe stærkere. Vi har haft fokus på at lette de administrative opgaver for at frigive ressourcer, der kan prioriteres til borgernær velfærd. Det har været nogle svære beslutninger, men jeg mener, vi har fundet nogle fornuftige løsninger.

Fakta: Det er regeringens hensigt, at følgende opgaver bortfalder eller tilpasses
 

  • Arbejdet med akkreditering af uddannelsesinstitutionerne tilpasses, så hyppigheden af akkrediteringerne bliver sat ned fra 6 til 8 år, og omfanget af institutionsakkrediteringerne bliver reduceret betydelig.
  • Administrationen af tilskudsordningen til erhvervsklynger bliver fremover samlet ét sted - Erhvervsstyrelsen under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse for at forenkle adgang og betjening af virksomheder og institutioner.
  • Uddannelses- og Forskningsministeriets tilskud til Danmarks Evalueringsinstitut EVA bliver nedlagt som led i en generel konsolidering af ministeriets ressourcer til analyser og publikationer.
  • Rådet for Erhvervsakademiuddannelser og Professionsbacheloruddannelser (REP-rådet) nedlægges, og der åbnes for mere smidige rammer for dialog i forlængelse af en reform af de professions- og erhvervsrettede uddannelser.

  


For yderligere oplysninger:


Pressehenvendelser kan rettes til Uddannelses- og Forskningsministeriets pressetelefon: 7231 8181 eller mail: presse@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside