Danske forskere får syv prestigebevillinger fra EU
Syv danske forskere har netop fået bevilget hver ét af de prestigefyldte 'Starting Grants' fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC). De næste fem år har de syv forskere hver fra 5,5 til knap 13 mio. kr. til at opbygge en forskergruppe og udføre deres forskning.
De to kvinder og fem mænd er udvalgt blandt 2.503 ansøgere, hvor 219 forskere blev tilgodeset. Dermed er den danske succesrate styrket markant fra ca. to procent sidste år – fire Starting Grants ud af 299 uddelte – til ca. 15 procent i år.
– Det er en flot anerkendelse af vore dygtige unge forskere, at så mange danske forskere har haft succes med deres ansøgning. Vi har fået en bemærkelsesværdig andel af bevillingerne, som viser, at de danske forskningsmiljøer står stærkt i den internationale konkurrence, siger videnskabsminister Helge Sander.
Af de syv forskningsprojekter skal tre gennemføres på Københavns Universitet, ét på Aarhus Universitet, ét på Danmarks Tekniske Universitet og ét på Statens Serum Institut. Det syvende projekt skal foregå på Regionshospitalet Hammel Neurocenter.
Forskningsfelterne i de danske projekter spænder bredt fra forbedringer af børns sundhed i u-lande til lynhurtig, optisk kommunikationsteknologi.
Det er blot anden gang, ERC uddeler Starting Grants til nytænkende forskere med særligt gode ideer til forskningsprojekter. ERC er et uafhængigt forskningsråd med 22 forskere fra hele Europa som medlemmer. Starting Grants finansieres under EU's 7. rammeprogram for forskning og udvikling.
Yderligere kommentarer fra videnskabsminister Helge Sander fås ved henvendelse til informationschef Allan Boldt, tlf.: 3392 9739, abo@vtu.dk.
Yderligere information om ERC/Starting Grants fås ved henvendelse til Forsknings- og Innovationsstyrelsen, kontorchef Annette Borchsenius, tlf.: 3544 6290, anb@fi.dk.
Handlinger tilknyttet webside