Gå til indhold

Danske uddannelser vurderes højt

05. marts 2009
Internationale studerende er glade for niveauet på danske uddannelser. Livet uden for undervisningslokalet er de mindre tilfredse med. Det viser en ny undersøgelse.
– Det er glædeligt, at de internationale studerende sætter pris på selve uddannelserne og den danske tilgang til uddannelse. Men det er også vigtigt, at vi fokuserer på de områder, hvor vi kan og bør sætte ind for at gøre tingene bedre, siger videnskabsminister Helge Sander.

78 procent af de internationale studerende vil anbefale Danmark som studieland. Men mange nævner problemer uden for selve undervisningen, som for eksempel modtagelsen ved ankomsten til Danmark, dårlig kontakt med danske medstuderende samt mulighederne for at få karriererådgivning, praktikpladser og erhvervserfaring.

Undersøgelsen er gennemført af det internationale analyseinstitut i-graduate for Videnskabsministeriets styrelse for internationalisering af uddannelser, CIRIUS. 3512 internationale studerende fra 42 uddannelsesinstitutioner har deltaget i undersøgelsen.

– Regeringen prioriterer højt at rekruttere dygtige internationale studerende og få dem til at blive og lægge deres arbejdskraft i Danmark efter endt uddannelse. Derfor vil jeg gentage min opfordring til virksomhederne om at være åbne over for at ansætte udenlandske studerende i praktik eller studiejob, siger Helge Sander.
– Jeg vil også opfordre uddannelsesinstitutionerne til at være opmærksomme på, at det ikke er nok at levere førsteklasses undervisning, hvis problemer uden for undervisningslokalet begrænser de studerendes mulighed for at få fuldt udbytte af den. Jeg håber naturligvis, at danske studerende inddrager deres medstuderende fra andre lande i fællesskabet – også uden for undervisningslokalerne, siger Helge Sander.

For yderligere information om undersøgelsen kan direktør for CIRUS Anders Geertsen kontaktes på 3395 7010* eller age@ciriusmail.dk.

Videnskabsminister Helge Sander kan kontaktes gennem informationschef Allan Boldt på 3392 9739 eller abo@vtu.dk.

*Det oprindelige telefonnummer var forkert.

Handlinger tilknyttet webside