Gå til indhold

E-læring ind i klimakampen

28. maj 2009
Støttet af Videnskabsministeriet kommer de unges gode ideer nu med i klimakampen med lanceringen af et nyt e-læringsunivers for unge om klimaudfordringerne – klimakampen.dk.

Klimaudfordringer er ikke kun noget, som klimaeksperter og politikere skal beskæftige sig med. Danske unge kan gøre en forskel i klimakampen og bidrage med deres store potentiale af gode ideer til mere effektiv udnyttelse af energi og reduktion af energiforbrug og CO2-udledning.

Torsdag den 28. maj lanceres e-læringsuniverset klimakampen.dk for unge i alderen 16 til 19 år. Klimakampen.dk er et virtuelt univers, hvor de unge kan lære om aktuelle klimaforhold og sammen med andre unge drøfte klimaproblematikker, udvikle eksempelvis CO2-besparende opfindelser og få feedback på deres løsninger på reelle klimaproblemer fra eksperter i uddannelsesinstitutioner og virksomheder.

– Et e-læringsunivers som klimakampen.dk er et godt eksempel på, hvordan it kan understøtte de unges inddragelse i klimadebatten ved at bygge bro mellem de unge, virksomhederne og forskerne og samtidig stimulere til innovative ideer, der kan vise sig at gøre en konkret forskel i klimakampen, siger videnskabsminister Helge Sander.

Klimakampen.dk er udviklet af e-læringsfirmaet MOCH, og støttet økonomisk af Videnskabsministeriet under en støttepulje til udvikling af e-læringsuniverser for børn og unge.


For yderligere kommentarer fra videnskabsminister Helge Sander kontakt informationschef Allan Boldt, Videnskabsministeriet, tlf.: 3392 9739, abo@vtu.dk.

For yderligere information om projekter under støttepuljen til udvikling af e-læringsuniverser for børn og unge kontakt fuldmægtig Niels Andreasen hos IT- og Telestyrelsen, tlf.: 3545 0208, na@itst.dk.

For yderligere information om klimakampen.dk kontakt projektleder Andreas Thorndahl hos MOCH, tlf.: 7020 1624, at@moch.dk.

Handlinger tilknyttet webside